Fehérlófia a Pegazusban


2012-04-17 21:19:21  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Fehérlófia a Pegazusban főképe
A 2011/2012-es bérletes előadások utolsó, harmadik bemutatójához érkezett a Pegazus Színház. Ezúttal egy magyar népmesével kápráztatják el a gyermekközönséget, a Fehérlófiával. A zenés bábjátékot a társulat tegnap mutatta be első ízben a gyerekeknek. A darabot írta és rendezte Sarkadi Nagy László, zenéjét Kovács Norbert szerezte, a nemez-és textilmunkákat Kovács Éva készítette. A bábjátékot a társulat három kiváló színésze, Rózsás Anna, Valler Kata és Végh Zsolt játsszák.  Végh Zsolt igazgató, színész kérdésünkre elárulta, a kicsik rendkívül jól fogadták a hétfőn és kedden bemutatott darabot.
- Ősszel a gyerekek a Párnacsata című bábjátékkal, aztán a Walt Disney által jól ismert művel, a Szépség és a Szörnyeteg című zenés bábjátékkal ismerkedhettek meg. A magyar népmese világához képi-és játékstílusában alkalmazkodunk harmadik előadásunkkal, a Fehérlófiával. Igazi bábszínházi mű, hiszen rengeteg akció, csetepaté látható benne, amit a gyerekek nagyon élveznek, sokat kacagnak rajta - mondta Végh Zsolt.
A Pegazus Színház színészei a Fehérlófiával június elejéig járják a térséget és a megyét.
A színház társulata május végén a gyermeknap alkalmából szervez programot, valamint idén is megrendezik a Pegazus Parádét július közepén.

Képek:

Történet: az erdő mélyén, a nagy fa törzsében egy fehér ló ellik fiúgyermeket. Az anya mesél a gyermeknek egy országról, amit egyszer régen lerombolt három sárkány. A királyfiakat megölték, feleségeiket elrabolták. A fehér ló sokáig rabságban sínylődött, két gyermeket is szült közben. Mikor harmadszor is terhes lett, elszökött. Most pedig arra neveli a gyermekét, Fanyűvő Fehérlófiát, hogy ha az elég erős lesz, keresse meg és pusztítsa el a sárkányokat, mentse meg a királylányokat. Fehérlófiát aztán 21 évig szoptatja anyja, és mikor a fiú már elég erőssé válik, elküldi szerencsét próbálni az alsó világba. A fehér ló viszont belepusztul a 21 évig tartó szoptatásba.
Fanyűvő Fehérlófia bolyongása során találkozik Kőmorzsoló és Vasgyúró komákkal, akik társai lesznek és a Hétszűnyű Kapanyányi Monyóval, aki akadályokat gördít elé. Végül aztán Fehérlófia megleli a sárkányokat és teljes sikerrel jár.
Forrás: magyarvagyok.com

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!