Schwetzingeni diákok érkeztek Pápára


2012-04-17 14:40:33  | cikk: mo  | 


Schwetzingeni diákok érkeztek Pápára főképe
A Weöres Sándor Általános Iskola partnerintézményének tanulóit fogadta ma délelőtt Unger Tamás alpolgármester a Városháza házasságkötő termében. A Weöres iskola – a Jókai Mór Általános Iskola jogutódjaként – 2000-től ápol kiváló kapcsolatot a németországi Hilda Schule-val. A 12 esztendő alatt összesen hat alkalommal nyílt lehetőség arra, hogy hol a magyar diákok, hol a külföldi gyerekek utazzanak a partnerintézmény településére és néhány napig idegen nyelvterületen csiszolhassák tudásukat vagy éppen ismerjék meg egy másik nemzet kultúráját. Tavaly a magyar diákok utaztak ki Schwetzingenbe, most viszont a német tanulók jöttek Magyarországra, Pápára.
A Városháza épületében Unger Tamás köszöntötte a fiatalokat és a kísérőpedagógusokat. Az alpolgármester beszámolt arról, hogy Pápa hét külföldi településsel ápol testvérvárosi kapcsolatot. Unger Tamás megjegyezte azt is, német tanárként számára külön öröm az, hogy német nyelvterületről érkező diákcsoportot üdvözölhet a városban, hiszen saját meggyőződése, hogy a nyelvtanulás így a leghatékonyabb, ha az ember eredeti szövegkörnyezetben gyarapíthatja szókincsét. Az alpolgármester kiemelte azt is, a németországi Schwetzingennel Pápa 20 éve ápol testvérvárosi kapcsolatot, az együttműködés évfordulóját a szeptemberi Bornapok keretében ünneplik – tette hozzá Unger Tamás.
Horváth Attila, a Weöres Sándor Általános Iskola igazgatója elmondta, intézményük változatos programokat kínál a külföldi fiatalok számára. A gyerekek megtekintik a város nevezetességeit, látogatást tesznek az Esterházy-kastélyban, ellátogatnak a Kékfestő Múzeumba, felmennek a Nagytemplom tornyába, szórakozhatnak és lazíthatnak a Várkertfürdőben és kirándulhatnak is magyar vendéglátóikkal a Balatonra, Keszthelyre és Budapestre is. Az igazgató úgy fogalmazott, a Pápán eltöltött egy hét célja, hogy a gyerekek minél személyesebb kapcsolatokat alakítsanak ki egymással, hiszen a nyelvtanulás így megy a legkönnyebben.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!