Közbiztonsági nyílt napra várják a gyerekeket


2012-04-16 19:53:02  | cikk: HuHa  | 


Közbiztonsági nyílt napra várják a gyerekeket főképe
Pápa első alkalommal ad otthont április 19-én, csütörtökön az országszerte évek óta zajló „Közbiztonsági nyílt nap” című rendezvénynek. Az egész napos programot a Pápai Rendőrkapitányság, az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Baleset-megelőzési Bizottság, a „Nemzedékek Biztonságáért” Közhasznú Alapítvány, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság, Pápa Város Önkormányzata és a Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület közösen szervezi. A Városi Sportcsarnokban tartandó, 8 óra 45 perckor kezdődő nyílt napra a város és a kistérség óvodáit és általános iskoláinak alsó tagozatait hívta meg a pápai rendőrség.
-A kistérség huszonhárom településének tizenkilenc általános iskolája és 29 óvodája fogadta el meghívásunkat. Ezek az intézmények négy  fős csapatokat delegálnak a rendezvényre és elhozzák szurkolói csapatukat is. Az előzetes információk szerint hétszáz gyermek lesz jelen a sportcsarnokban, de természetesen minden érdeklődőt szívesen látunk a programon – mondta el hírportálunknak Császárné Elek Veronika rendőr alezredes, hozzátéve – a rendezvénnyel párhuzamosan tartjuk a Kerékpáros Iskolai Kupa városi fordulóját, amin az általános iskolák felső tagozatosai vesznek részt.
A nyílt napot a Készenléti Rendőrség Zenekarának műsora nyitja meg, a legkisebbeknek Tomi bohóc tart mókás előadást a közlekedési szabályokról, aztán pedig kezdetét veszi a Mini KRESZ verseny, amin az óvodások és kisiskolások vehetnek részt. A programban szerepel célba dobás gumibottal, kosárra dobás és darts verseny, a gyerekek kipróbálhatják magukat a kerékpáros ügyességi versenyen és részt vehetnek a hajó szimulációs programon is.
-A rendezvényt színesíti a kutyás és kommandós bemutató, az ujjlenyomatvétel bemutatása, valamint a rendőrautó és rendőrmotor bemutató, délután pedig Ayala és Anita bűn-, baleset- és drog megelőzési műsorát nézhetik meg a résztvevők – sorolta az alezredes.
A Közbiztonsági nyílt nap célja részben a közlekedésbiztonságra nevelés, a bűn- és drog megelőzési tanácsok adása, másrészt pedig az, hogy a gyerekeket közelebb hozzák a rendőrséghez.
-Szeretnénk kicsit megismertetni a gyerekeket a rendőrök munkájával és célunk, hogy pozitív képet alakítsunk ki bennük a rendőrségről – fogalmazott Császárné Elek Veronika.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!