Átadták a kettős hintát a motoros betyárok


2012-04-16 11:55:45  | cikk: mo  | 


Átadták a kettős hintát a motoros betyárok főképe
Örömmel vették birtokba a gyerekek azt a kettős hintát, melyet a Bakonyi Betyárok Motoros Baráti Kör adományozott a Tókerti Óvoda részére. A civil egyesület minden évben a Játékfesztivál keretében tartja Jótékonysági Motoros Napját, melynek alkalmával a kihelyezett adományládában 112.350 forint gyűlt össze. Ez az összeg nem lett volna elegendő az udvari játék beszerzésére, ezért a motoros betyárok úgy döntöttek, hogy a város által a rendezvényen adományozott Pro Publico kitüntetéssel járó 75.000 forintot e nemes célra fordítják. Így sikerült megvásárolni az európai uniós tanúsítvánnyal rendelkező kettős hintát – tudtuk meg Kövi Gábortól, az egyesület vezetőjétől. Kövi Gábor érdeklődésünkre elmondta, céljuk, hogy elfogadtassák, megértessék az emberekkel: „annak ellenére, hogy a motorosoknak hosszú hajuk van, szőrösek és hangos motorokkal járnak, mégis érző emberek és szeretnének segíteni a rászorulókon”.
A hinta átadóünnepségén részt vett dr. Áldozó Tamás polgármester, Unger Tamás alpolgármester és Csákvári Judit, a Városi Óvodák intézményvezetője. A szalagátvágás után Áldozó Tamás köszönetét fejezte ki a Bakonyi Betyárok Motoros Baráti Kör részére az adományért, majd azt hangsúlyozta, néhány napon belül ez már a második szép példája a segítségnyújtásnak, hiszen szombaton több mint 1 millió forint gyűlt össze a fogyatékosokat támogató jótékonysági futáson. Ha azonban a motoros betyárok eddigi adományait összeadjuk, bizonyára az is meghaladná az 1 millió forintos összeget – fogalmazott a polgármester.
Ez valóban így van, hiszen a jótékony motorosok segítették már nem csekély összegű adományaikkal a Kópé-Vár, a Szivárvány Óvoda, a Vajdai Óvoda és az Erzsébetvárosi Óvoda játékparkjának bővülését.
Az ötödik Jótékonysági Motoros Napon befolyt összegből a 85 kisgyermeket nevelő Tókerti Óvoda udvari játékait egészítette ki a csapat. Antalné Ihász Mária óvodavezető úgy fogalmazott, nagy örömet okoz számukra a hinta felállítása, hiszen régi, a gyerekek által nagyon kedvelt családi hintájuk elrozsdásodott, a 3-7 éves korosztálynak pedig alapvető mozgástevékenysége a hintázás. Az új hinta felállítása már része annak a folyamatnak, melynek keretében az intézmény minden udvari játéka európai uniós szabványokkal rendelkezik majd.
Az ovisok igazán örülnek új játékuknak, olyannyira, hogy örömüket és köszönetüket rajzokkal fejezték ki a bakonyi betyárok felé.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!