Érdemes segíteni?


2012-04-16 09:10:56  | cikk: Pápai Rendőrkapitány  | 


Az idei évben már több idős személy is áldozatául esett Pápán olyan trükkös tolvajoknak, akik pénzváltás ürügyén nyúltak bele a pénztárcájukba és „szabadították meg” őket a papírpénzüktől.

A napokban – hasonló módszerrel – ismét megkárosítottak egy 47 éves hajdúböszörményi férfit a pápai TESCO áruház parkolójában, aki életkorát tekintve aligha nevezhető idősnek.

A sértett az üzletből kijövet gépkocsijához igyekezett, amikor megszólította egy férfi azzal, hogy váltsa fel számára 200 forintosát. A kiszemelt áldozat segítőkészen elővette tárcáját, ám kiejtette kezéből a vásárolt péksüteményt. Amikor lehajolt érte, egy lökést érzett a pénztárcát tartó kezénél, aminek akkor nem tulajdonított jelentőséget. Végül a pénzt nem tudta felváltani, így az idegen távozott, a segítőkész férfi pedig a kocsijában szembesült azzal, hogy bukszájából eltűnt 50.000 Ft.

A hasonló bűnesetek miatt meggondolandó, hogy érdemes-e idegenekkel szemben segítőkésznek lenni, ám kivel ne fordult volna már elő, hogy a bevásárló kocsihoz nem volt 100 forintosa és ezért segítséget kért valakitől.

Képek:

nincsenek képek