Szűcs Lajos: Nagyon kellett a siker


2012-04-15 13:12:43  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Szűcs Lajos: Nagyon kellett a siker főképe

Szombaton este remek mérkőzésen Seye góljával 1-0-s győzelmet aratott a Lombard Pápa a Szombathelyi Haladás felett. Igazi rangadó volt a tegnapi, helyzetekkel, nagy irammal, kiállítással, kihagyott büntetővel és egy hajrában szerzett, mindent eldöntő találattal. A három pont begyűjtésében oroszlánrészt vállalt a hazaiak csapatkapitánya Szűcs Lajos, aki több nagy védés mellett a 82. percben hárította Kenesei jobb alsóba tartó tizenegyesét.
- Nehezen kezdtük a mérkőzést, úgy érzem a Haladás mezőnyfölényben játszott – emlékezett vissza a kiváló hálóőr. A meddő mezőnyfölényben nem forogtak veszélyben a kapuk, aztán a félidő derekán Kenesei lövését kellett védenem először. A második játékrészben átvettük a mérkőzés irányítását, kezdeményezőbbek lettünk, sorsdöntőnek bizonyult, hogy a Haladás emberhátrányba került, ezt követően még nagyobb sebességi fokozatra kapcsoltunk. Mentálisan fordulópont volt, hogy egy elég véleményes büntetőt szerencsére sikerült megfognom, utána pedig egy nagyon szép támadás után egy fejesgóllal sikerült itthon tartani a három pontot.
Szűcs Lajos a tizenegyesek kapcsán elmondta, Kovács László kapusedzőé is az érdem, hiszen mentálisan és fizikálisan maximálisan felkészíti a mérkőzésekre.
- Köszönettel tartozom Laci bácsinak, hiszen rengeteget dolgozunk, már hat éve nevelget, apámként tisztelem. A tizenegyesre visszatérve számítottam arra, hogy Kenesei lövi majd, már másodszor fogtam meg büntetőjét, először még ferencvárosi koromban, amikor Kenő a Zalaegerszeg játékosa volt. Ennek most nagyobb értéke volt, hiszen nagyon szükségünk volt a három pontra, és ha bemegy a kísérlet, nem biztos, hogy a hátralévő időben ki tudunk egyenlíteni.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!