Lombard Pápa – Haladás 1-0


2012-04-14 17:44:48  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: Babos Petra  | 


Lombard Pápa – Haladás 1-0 főképe
Köszöntjük kedves Olvasóinkat, 18 órától a 14. helyen álló Lombard Pápa a nyugati rangadón a 10. helyezett Haladás Sopron Bank együttesét fogadja. Remek időben, 1300 néző előtt kezdődik perceken belül a rangadó, melyre  800 szombathelyi drukker is ellátogatott. A mérkőzés játékvezetője Takács János, segítői L. Tóth Lajos és Demeter János.

A két csapat összeállítása:
Lombard Pápa: Szűcs - Nagy S., Balogh B., Tóth G., Németh M. - Horváth L., Gyömbér - Lovrencsics, Farkas A. Quintero - Seye

Haladás Sopron Bank: Rózsa - Schimmer, Korolovszky, Tóth P., Halmosi - Rajos, Iszlai - Nagy D., Radó, Nagy G. - Kenesei

Bene Ferenc: Mindent meg fogunk tenni a támadó futball érdekében, de csak annyit, amennyit az ellenfél enged. Nehéz megmondani, hogy milyen stílusú mérkőzés lesz, de egy biztos támadási céllal lépünk pályára a Haladás ellen. Egy csapat támadójátéka nagyban attól függ, hogy milyen minőségű döntéseket hoznak elől a támadók, a szerződtetett játékosok még nem kerültek olyan állapotba, hogy megfelelő minőséget jelentsenek, bízom benne, hogy ez a Haladás ellen már nem így lesz.

Artner Tamás: Biztos vagyok abban, hogy a pápai csapat ellenünk teljesen más arcát mutatja majd, mint amit eddig láttunk tőlük tavasszal, sokkal elszántabbak, motiváltabbak lesznek, hiszen egyrészt a két csapat párharca presztízsmeccs, másrészt ellenfelünk élethalálharcot vívnak a bennmaradásért. Játékosaimtól azt várom, hogy az eddig látott játékot, akaratot, hozzáállást mentsék át szombatra is, és amennyiben így lesz, győzelemmel térünk haza. Azt is szeretném elérni, hogy az első perctől kezdve mi domináljunk, bátran futballozzunk, tehát játsszunk úgy Pápán is, mintha nem is a Perutz Stadionban, hanem a Rohonci úton lenne a meccs.

A kezdést megelőzően a Nehéz Légiszállító Ezred és a Lombard Pápa Termál FC közös ötlete nyomán egy C-17 teherszállító repülőgép tisztelgő átrepülést hajtott végre a stadion felett. A kezdőrúgást dr. Áldozó Tamás polgármester és Keith Boone, a Nehéz Légiszállító Ezred parancsnoka végezte el.

’1 A mieink sárga feketében, a vasiak tiszta fehér szerelésben futottak ki a Perutz Stadion gyepére, a rangadót a hazaiak kezdték.

'4 Nagy szabadrúgását Tóth Gábor vette le a 16-oson belül, de a vendég védők szögletre tisztáztak.

A hangulatra és az iramra egyelőre nem lehet panasz, mostanra a hazai lelátók is szépen megteltek, a vendégszektorra pedig ki lehetne tenni a Megtelt! táblát.

’12 Schimmer kapja a mérkőzés első sárgáját Lovrencsics lerántásáért.

Percek óta nyom a Haladás, a Lombard nem tud kijönni a szorításból.

’25 Iszlai készített le egy lövést Rajosnak, a kísérlet elakadt a védőkben.

’26 Kenesei kapott remek labdát a 16-oson belül, aki egy szép cselt követően elfektette Baloghot, majd Radó elé gurított, a fiatal támadót Gyömbér szerelte mintaszerűen.

’28 Óriási Hali fölényben Szűcs tartja meccsben a mieinket, ezúttal Kenesei próbálkozását hárította 10 méterről, hatalmas védés volt.

'31 Egy kontrát követően Lovrencsics robogott el a jobb oldalon, középreadását a rövid oldalon érkező Seye öt méterről a bal sarok mellé pörgette.

'40 Lovrencsics megpattanó övését magabiztosan fogta Rózsa.

’41 Iszlai rúgta le csúnyán Quinterot, sárga a jutalma.

’43 Most pedig Quintero volt szabálytalan, Iszlait buktatta, ezúttal is villant a sárga.

45+0 Véget ért az első félidő, mely nagy küzdelmet, de kevés helyzetet hozott, izgalmas folytatásra van kilátás, hiszen egy ponttal egyik csapat sem lenne elégedett.

’46 Folytatódik a mérkőzés, csere nem volt a szünetben.

’52 A Nagy Sándortól kapott labdát Quintero pörgette fel, lövése Rózsa ölében landolt.

’53 Iszlait húzta vissza Farkas, újabb sárga a mérkőzésen.

’54 Megint Quintero kellemetlenkedett a vendégek kapuja előtt, egy jó ritmusváltást követően Lovrencsicshez passzolt, a lövés levágódott egy Hali védőről.

'55 Nagy Dániel is besárgult.

’56 Seye esett el gyanús körülmények között a büntetőterületen belül, a játékvezető sípja néma maradt.

’60 Németh remekül passzolt Lovrencsicshez, aki egy átvétel után tüzelt, a lövés kijött Rózsáról, épp Seye elé, aki azonban már lesen volt.

’61 Sok a sárga kártya a találkozón, ezúttal Radónak mutatta fel Takács.

Egy sokkal veszélyesebb és elszántabb Lombard jött ki a második félidőre, ami szerencsére  veszélyes helyzetekben is megmutatkozik.

’67 Csere a hazai oldalon, Farkast Arsic váltja.

’74 A vendégek első cseréje, Rajos le, Horváth be.

’80 Tíz emberrel a Haladás! Radó dobta fel magát a 16-oson belül, amiért megkapta második sárga lapját.

’82 Büntetőhöz jutott a Haladás! Halmosi cikázott a védők között, majd középre adta a labdát, ám a játékvezető szerint a játékszer Tóth Gábor kezén pattant, ami miatt a 11-es pontra mutatott. Kenesei jobb oldalra tartó büntetőjét azonban Szűcs bravúrral védte.

'85 Kenesei le, Oross be.

'88 Vezet a Lombard!!!! Lovrencsics beadását Seye bólintotta a jobb alsóba.

’90 Cserélnek a vendégek Nagy Gábort Vujovics váltja, majd Seye is elhagyja a pályát, Rodenbücher száll be az utolsó percekre.

90+3 Véget ért a találkozó, a Lombard Pápa Seye hajrában szerzett fejesgóljával itthon tartotta a három pontot, és nagy lépést tett a bennmaradás felé.

Bene Ferenc: Jobban kezdett a Haladás, ám a játékosaim a pálya minden területén kisegítették egymást, le a kalappal előttük, végre a csapatmunka is visszaköszönt a pályán, amit a Honvéd ellen hiányoltam. Ahogy teltek a percek, egyre jobban hittek a srácok a három pontban. A második félidőben többségében mi birtokoltuk a labdát, több gólhelyzetet is kialakítottunk, az alázat és győzni akarás miatt úgy érzem, megérdemeltük a három pontot, ehhez kellett természetesen Szűcs Lajos klasszisa is.

Artner Tamás: Jól kezdtük a mérkőzést, az első 30 percben több helyzetünk is volt, majd ránkjött a Pápa, ránk erőltette az akaratát, ezt követően szerkezetet váltottunk, ami működött is. Lehetett látni, hogy egygólos meccs lesz, így is lett, a mérkőzés összképe alapján egy pontot megérdemeltünk volna. Sajnálom a szurkolóinkat, hiszen nagyon várták a mérkőzést, mi pedig csalódást okoztunk nekik.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!