200 ezer forint gyűlt össze a jótékonysági futáson


2012-04-14 13:28:59  | cikk: Haraszti Gábor  | 


200 ezer forint gyűlt össze a jótékonysági futáson főképe
A Nehéz Légiszállító Ezred, a NATO Légiszállítást Kezelő Ügynökség, Pápa Város Önkormányzata, a Pápai Többcélú Kistérségi Társulás Sportigazgatása valamint a Boeing szervezésében ma délelőtt jótékonysági futásra vártak kicsiket és nagyokat a Munkácsy Sporttelepéhez, öt korcsoportban. A nap célja az Egyesített Szociális Intézmények (ESZI) Fogyatékosok Nappali Intézményének támogatása volt. A futók két kört, míg a gyaloglók 2.5 kilométert, azaz egy kört teljesítettek a Munkácsy Sporttelep - Fiumei utca - Hatodik utca - Kert utca - Tavasz utca - Tizenegyedik utca - Balázs Béla utca - Nagyváradi utca - Harmadik utca - Fiumei utca útvonalon. A Nehéz Légiszállító Ezred külföldi és magyar katonái, családtagjaik mellett az önkormányzat munkatársai, élükön dr. Áldozó Tamás polgármesterrel, a PSE futói, tanárok, diákok, és segíteni, mozogni vágyók is rajthoz álltak a nemes cél érdekében, összesen 47 férfi, 46 nő és 98 gyermek mérette meg magát a futók között, további 76 fő vett részt gyalogosan, kerekes székkel vagy kutyával sétálva.
- Fontosnak tartjuk, hogy amennyire tudjuk, támogassuk az Egyesített Szociális Intézményt és annak lakóit, emellett szerettük volna azoknak a szervezeteknek az egységét megmutatni és kihangsúlyozni, melyek a Pápa Bázisrepülőtéren települtek – fogalmazta meg a célokat TSgt. Jason McIlvaine szervező. Azért a futást választottuk, mert ebben bárki részt vehet, kortól, nemtől függetlenül, szerencsére az időjárás is kegyes volt hozzánk, célunk, hogy mindenki egészséges, és jó kondicionális állapotban legyen. A nap itt még nem ér véget, hiszen 50 fővel ellátogatunk a Lombard Pápa – Haladás mérkőzésre, ott fogunk ülni a lelátókon, és szurkolunk a pápai csapatnak.
- Keith Boone ezredes Úr keresett meg ennek a rendezvénynek az ötletével még a tavalyi év végén – mondta dr. Áldozó Tamás polgármester. Látszik, hogy nagyon szívesen működnek közre önkéntesként jó célok megvalósításában, ennek legutóbbi példája a húsvéti hajléktalanszállón tett látogatás, amikor sonkával, friss zöldségekkel és süteménnyel lepték meg az Arany János utcai és a Kisfaludy utcai intézmények lakóit. A mai pedig egy olyan alkalom, amikor nemcsak a külföldiek mutathatják meg segítő szándékukat a rászorultak megsegítésére, hanem a pápaiak is.
Nevezésekből, felajánlásokból 200 ezer forint gyűlt össze, Szalainé Tihanyi Andrea az ESZI intézményvezetője örömmel fogadta a kezdeményezést, és nagyon boldog volt, hiszen ebből az összegből egyebek mellett az ellátottak nyári kirándulását tudják finanszírozni.
- Az összeg messzemenőkig felülmúlja előzetes számításainkat, a Nehéz Légiszállító Ezred és Keith Boone Úr már több alkalommal támogatta intézményünket amiért nagyon hálásak vagyunk, a szervezőknek és a futóknak köszönhetően az intézmény lakóinak esztergomi kirándulását és balatonszepezdi nyári táborát tudjuk fedezni.
A legkisebbekről sem feledkeztek meg a szervezők, a gyerekek egy-, illetve két kört teljesítettek a sportpályán, a jó hangulatú, kellemes időben lezajlott sportprogram tombolával zárult.
A részletes eredmények ITT!

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!