A Pápai Református Gimnázium is bemutatkozott Veszprémben


2012-04-14 09:42:13  | cikk: mo  | fotó: Pápai Református Kol  | 


A Pápai Református Gimnázium is bemutatkozott Veszprémben főképe
A Pannon Egyetem Tanárképző Karának TanulÓ Galériája minden hónapban lehetőséget biztosít egy-egy oktatási intézmény számára, hogy kiállítás formájában mutassa be tevékenységét, eredményeit, történetét. A Tarczy Lajos Általános Iskola után, mely a kéttannyelvű képzés multikulturális közösségének munkáit mutatta be márciusban, most a Pápai Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakközépiskolája kapta meg a lehetőséget, hogy felvonultassa évszázados történetét és tevékenységének büszkeségeit.
A veszprémi kiállítás kezdetektől napjainkig, az 1531-es ősi dokumentációtól kezdve a hagyatéki tárgyakon át egészen a díjakig, elismerésekig, mutatja be az intézmény múltját és jelenét. Külön tárlókban kapott helyet az iskola szerteágazó oktatási tevékenysége, így megtekinthetők a hitélettel, a sporttal, a természettudományos versenyekkel, az intézmény Vöröskeresztes múltjával kapcsolatos eredmények. Nagy hangsúlyt kapott a kiállításon a külkapcsolatok sokszínűsége: a francia, a német, a holland, az erdélyi és az olasz comenius-projektek élményei, de ugyanilyen fontos szerepet kapott a művészeti képzésben résztvevők alkotásainak bemutatása. Az intézmény munkáját a közelmúltban Magyar Örökség Díjjal ismerték el, természetesen ennek dokumentációja is megtekinthető a tárlaton.
A kiállítás megnyitóünnepségét április 3-án Veszprémben, a Pannon Egyetem O épületében tartották. Megnyitó beszédében Dr. Huszár Pál, a Dunántúli Református Egyházkerület és egyben a Magyarországi Református Egyház főgondnoka történeti áttekintést adott a gimnázium közel fél évszázados történetéről. Külön hangsúlyozta, hogy az Alma Mater a közélet, a művészeti élet számára is fontos alkotókat adott minden korban a magyarság számára. Az alkalmon köszöntőt mondott Kovács Péter, a Pápai Református Kollégium Gimnáziuma igazgatója. A kiállításon részt vett Szűcs Attia a Veszprém megyei Kormányhivatal Oktatásügyi Főosztályvezetője és Kuti Géza a Veszprémi Református Egyházmegye esperese is. A rendezvény a Művészeti Szakközépiskola táncosainak műsorával zárult.
A tárlat április végéig tekinthető meg Veszprémben.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!