Borversenyt rendezett a Tapolcafői Kertbarát Kör


2012-04-13 21:25:39  | cikk: Tóth Tamara  | 


Borversenyt rendezett a Tapolcafői Kertbarát Kör főképe
A Tapolcafői Kertbarát Kör Közhasznú Egyesület idén is meghirdette hagyományos borversenyét tagjai körében. A 2011-es borok bírálata ma este 18 órakor kezdődött a tapolcafői Művelődési Házban. Horváth Endre, a tapolcafői kertbarátok vezetője elmondta, az a bor, amely íze, illata és színe alapján a legjobbnak minősül, azaz amelyik a legmagasabb pontszámot éri el, arany kitüntetésben részesül, a második legjobb ezüst, a harmadik pedig bronz elismerést kap. Maximum 20 pontot lehetett adni egy bornak.
A Döbrés-dűlőn termett zamatos nedűk komoly munkára késztették a szakértő bíráló bizottságot, amely az est folyamán 30 üveg vörös és 25 üveg fehérbort értékelt.
A bíráló bizottság tagjai közt köszönthették a résztvevők Vörös Imrét, a Nagygyimóti Kertbarát Kör alapítóját, Szakács Csaba kertbarátot és Horváth Endrét, a tapolcafői kertbarátok elnökét. A bíráló bizottság elnöke idén is Solymosi János, a Pápai Kertbarát Kör tagja volt, aki köszöntőjében kihangsúlyozta, nagy öröm számára, hogy részt vehet ezen a programon.
- Úgy érzem, a kertbarát körök közti találkozók, barátkozások, a borbírálat és a borászkodás egy olyan nem mindennapi dolog, amely hagyományőrző és hagyományépítő tevékenység egyben. Ez, a mostani szétszakadt és széthúzó világunkban, rendkívül fontos összetartó erő. A kollégáimat arra kérem, a borverseny során törekedjünk az igazságosságra és a szakmaiságra - mondta Solymosi János, majd hozzátette, nem mond őszintén igazat az a borász ember, aki nem ismeri el, hogy minden évben követ el hibát.
A köszöntőt követően el is kezdődött a verseny. A három éve alakult civil szervezet jelenleg 78 fős tagsággal rendelkezik, de a létszámuk folyamatosan nő. A kertbarátok munkáját dicséri a Tapolca Forrás Tanösvény létrejötte és fejlesztése, valamint a Mesél a Tapolca című könyv kiadása is.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!