Az Acsády és a Türr utazik a megyei kispályás labdarúgó diákolimpia döntőjére


2012-04-13 20:16:15  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Az Acsády és a Türr utazik a megyei kispályás labdarúgó diákolimpia döntőjére főképe

Öt városi középiskola, a Petőfi Sándor Gimnázium, a Türr István Gimnázium, a Református Gimnázium, az Acsády Ignác Szakképző Iskola, valamint Pápai Gazdasági Szakképző Iskola kispályás labdarúgó csapata gyűlt össze a Munkácsy Sporttelepén, ahol a városi diákolimpia döntőjén eldöntötték, mely két intézmény képviseli Pápát az április 20-ai veszprémi, megyei döntőn. A körmérkőzéses tornán az NB-s bajnokságban szereplő labdarúgók nem vehettek részt, ám a színvonalra így sem lehetett panasz. 2010-ben a Petőfi Gimnázium a városi és megyei finálé megnyerése után az országos döntőig menetelt, csakúgy mint tavaly az Acsády Ignác Szakképző Iskola alakulata. Idén tehát ők voltak a két továbbjutó hely legnagyobb esélyesei.
- Szerencsére teljes volt a mezőny, hiszen bármilyen tornáról legyen is szó, minden középiskola részt vesz a városi megmérettetésen, éppen ezért körmérkőzéseket játszottunk, hogy reális eredmények szülessenek – mondta Koncz János, a Pápai Diáksport Bizottság középiskolai felelőse. Idén először két továbbjutó volt Pápáról a megyei hatos fináléba, hiszen amíg nálunk öt együttes küzd meg egymással, addig a többi körzetben kettő, jobb esetben három. Nehéz lett volna megjósolni a továbbjutókat, hiszen 2x10 percben bármi megtörténhet, az Acsády mellett teljesen nyílt volt a másik továbbjutó hely, az utolsó mérkőzésen a Petőfi 1-0-s vereséget szenvedett, ami azt jelentette, hogy a Türr végzett a második helyen.

A torna végeredménye:
1. Acsády Ignác Szakképző Iskola
2. Türr István Gimnázium
3. Református Gimnázium
4. Petőfi Sándor Gimnázium
5. Pápai Gazdasági Szakképző Iskola

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!