Megkezdték a Fő tér gránitburkolatának lehelyezését


2012-04-13 18:46:59  | cikk: mo  | 


Megkezdték a Fő tér gránitburkolatának lehelyezését főképe
A kivitelező cég munkatársai megkezdték a térburkolatot képező gránit kövek lerakását a Fő téren. A Plébánia soron jelenleg zajló munkafolyamatok mérföldkövet jelentenek a Városközpont Funkcióbővítő Rehabilitációja keretében megvalósuló Fő tér felújítási projektben, hiszen ez azt jelenti, hogy a tervek szerint nyár elejéig elkészül a Ruszek köz és a Gróf út közötti teljes járdaszakasz, valamint a Nagytemplom melletti burkolatcikkely középső része – derült ki dr. Áldozó Tamás mai sajtótájékoztatóján. A Plébánia sor Fő tér felőli részén a régészeti ásatások során keletkezett gödröket kell visszatölteni, a Gróf út felőli részen pedig még gépjárműforgalom van, így ezeken a szakaszokon később készül el a burkolat. A polgármester e tekintetben hozzátette azt is, a kivitelezési munkák miatt a városi ballagás nem ezen az útvonalon halad majd.
Áldozó Tamás beszámolt arról is, a Plébánia soron a régészek által leállított munka folytatódhat, miután a szerdán megtartott egyeztetésen olyan műszaki megoldás született, amellyel áthidalható a talajterhelési probléma és nem lesz szükség talajcserére. A régészek kérésére a kivitelezés során megtalált sírok megóvására a területre geotextil fedés került, mellyel mechanikai védelmet biztosítanak a síroknak – fogalmazott a polgármester.
Áldozó Tamás megjegyezte azt is, a kivitelezés továbbra is folyamatos régészeti felügyelet mellett zajlik, így újabb, nem várt leletek felbukkanása esetén a régészek ismét leállíthatják a beruházást a munkálatok bármely szakaszában.
A beruházás következő szakaszaként a Fő téren kiépített szennyvíz-és ivóvízhálózatot kötik be a Korvin utcai vezetékhálózatba. Ezt követően a nyár elején kezdődhet meg a térburkolat lerakása a Korvin utca felől a Szent István utca irányába – tudtuk meg a sajtótájékoztatón.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!