Mesetorta az Esterházy-kastélyban


2012-04-13 18:23:34  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Mesetorta az Esterházy-kastélyban főképe
Első alkalommal adott otthont az Esterházy-kastély Nádor-terme a „Mesetorta - a mesemondók délutánja” című rendezvénynek. A mesemondó versenyre tizenkilenc kisiskolás jelentkezett a város általános iskoláiból elsőtől negyedik osztályig.  A program a Maskara elnevezésű módszertani foglalkozással kezdődött a Pegazus Színház színészeinek vezetésével, melyen a versenyben résztvevő gyermekek barokk ruhába öltöztek, elsajátították a pukedlizést és a meghajlást, majd játékos próbán tanúbizonyságot tettek főúri, úrhölgyi rátermettségükről is.
A diákokat három tagból álló zsűri bírálta, melyben Herczeg Diána, a Teleszterion Színházi Műhely vezető színésze, Csukárdi Sándor, a Szó és Kép Színpad vezetője, valamint Szabó Szilárd, a KO Színpad vezetője és az SK Társulat tagja foglalt helyet.
A résztvevők nemesi oklevélben, valamint arany-, ezüst- és bronzminősítésben részesültek.
Mészárosné Varga Veronika, a Pápai Platán Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója érdeklődésünkre elmondta, hagyományteremtő szándékkal szervezték meg a mai mesemondó versenyt, melyre a tanulók egy-egy 18. századi magyar mesét hoztak magukkal.
- A tavalyi évhez hasonlóan az idén is módszertani foglalkozásokkal várjuk a kastélyba látogatókat. Új programokra invitáljuk az érdeklődőket, ezen kívül sok rendezvényt szervezünk az idei turisztikai szezonra a kastélyba. Nyáron a nagy érdeklődésre való tekintettel ismét megrendezzük a barokk tábort, valamint zenei programokat és családi napot is tartunk - mondta M. Varga Veronika.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!