„Reggel, délben, minden este, fogkefédet vedd kezedbe…”


2012-04-13 18:09:17  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


„Reggel, délben, minden este, fogkefédet vedd kezedbe…” főképe
Az Egészségügyi Napok 2012. keretében fogápolás témában hirdetett rajzpályázatot a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ az óvodások és az általános iskolások számára. A pályázatra az idei évben 110 szebbnél szebb alkotás érkezett. A legötletesebb rajzokat oklevéllel, rajzeszközzel, fogkefével jutalmazták.  Szabadkai Verita művelődésszervező hírportálunk kérdésére elmondta, az Egészségügyi Napokat már több mint 20 éve rendszeresen megszervezik áprilisban, az egészségügyi világnaphoz kötődően.
- Az egyhetes rendezvénysorozat célja, hogy felhívjuk az emberek figyelmét a helyes életmódra. Az idei évben nagy hangsúlyt fektettünk a mozgásra és a sportra, de emellett az egészséges táplálkozás és a lelki egészség témakörét is érintjük - mondta Szabadkai Verita.
A díjkiosztó keretein belül dr. Mikola Gizella fogszakorvos tartott játékos foglalkozást a gyerekeknek, délelőtt az óvodásoknak, délután pedig az általános iskolásoknak. Beszélt a fogmosás fontosságáról, a rendszeres ellenőrzés szerepéről és a helyes táplálkozásra is felhívta a jelenlevők figyelmét. Megtanította a kicsiket a helyes fogmosásra, s elmondta, hogy milyen következményekkel járhat, ha valaki nem így ápolja fogait.
A gyermekek alkotásaiból nyílt kiállítás április 22-ig tekinthető meg a színházépület előadótermében.
Az Egészségügyi Napok 2012 holnap délután 15 órától tavaszi méregtelenítésre várja az érdeklődőket az Esterházy-kastély 18. számú termében, ahol dr. Dicsőfi Endre természetgyógyász és Recse Attila életmód tanácsadó tart előadást.
Eredmények:
Óvodások: I. helyezett: Mezei Kristóf (Szivárvány Óvoda)
II. helyezett: Kovács Bálint (Csókai Óvoda)
III. helyezett: Barcza Donát (Huszár ltp-i Óvoda) Különdíjban részesültek:
Krenács Tímea, Horváth Fruzsina, Barta Alexandra, Pammer Margit és Szőllősi Gabriella
Általános iskolások:
I. helyezett: Kovács Marcell - 2. osztály, Gyurátz Ferenc Evangélikus Ált. Iskola
II. helyezett: Nagy Sarolta - 2. osztály, Erkel Ferenc Ének-Zenei Ált. Isk.
III. helyezett: Nagy Jázmin - Sün Balázs Családi Napközi
IV. helyezett: Kovács Hanna Zsófia - 2. osztály, Gyurátz Ferenc Evangélikus Ált. Iskola
V. helyezett: Szegedi Boglárka - 2. osztály, Munkácsy Mihály Ált. Iskola. Különdíjban részesült:
Munkácsy Mihály Általános Iskola 1.a osztálya

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!