Látogatói nap a Bázisrepülőtéren


2012-04-13 17:58:16  | cikk: Tóth Tamara  | fotó: Tóth Tamara, Hencz P  | 


Látogatói nap a Bázisrepülőtéren főképe
A Nehéz Légiszállító Ezred (HAW) és az MH Pápa Bázisrepülőtér vezetősége ismét látogatói napot szervezett, hogy megmutassa a városnak, milyen az élet a reptéren. A ma délelőtt kezdődött programon Magasy Zsolt alezredes, a bázisrepülőtér megbízott parancsnoka elmondta, elsősorban pápai és Pápa környéki iskolákba küldtek meghívót, mivel a Bázisrepülőtér fontosnak tartja, hogy a fiatalok betekintést nyerhessenek a katonaság életébe, megismerjék a honvédség munkáját és ezáltal átérezzék a haza védelmének fontosságát. A nap folyamán közel ezer fő érkezését várták, különleges élményeket kínálva az érdeklődőknek.
A C-17-esnek még a pilótafülkéjébe is fel lehetett menni, a betonkifutó melletti sátrakban a vendégek felpróbálhatták a tűzszerészek nem mindennapi ruháját, egy másik sátorban pedig fegyvereket lehetett összeszerelni és kipróbálni. A legnagyobb látványosság az volt, hogy a C-17-es mellett a betonkifutón helyet kaptak régi repülőgépek is. Magasy Zsolt elmondta, az összehasonlítás jegyében állították ki a régi MIG-21-eseket. Úgy fogalmazott, a bemutató jól szimbolizálja, milyen volt régen a honvédség és milyen ma, s ez nemcsak a méretbeli különbségekre igaz.
A repteret üzemben tartó technika mellett a repülések kiszolgálását biztosító gépekkel, járművekkel is megismerkedhettek a gyerekek a nap folyamán. Az izgalmas látnivalókat tovább fokozta a bombát kereső tűzszerész kutya, valamint a robbanószerkezetet hatástalanító önjáró robot bemutatója.
Pápa Város Önkormányzata és az MH Pápa Bázisrepülőtér a repülőtér építésének, és a pápai repülés kezdetének 75. évfordulója alkalmából idén nagyszabású, több napos ünnepségsorozatra készül. A Bázis napja július 1-jén van, így a programsorozat június végére várható - tudtuk meg a megbízott parancsnoktól.

Képek:


Címkék: C-17
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!