Lombard Pápa – Haladás: Mindkét csapat győzelemre készül


2012-04-13 15:58:53  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Lombard Pápa – Haladás: Mindkét csapat győzelemre készül főképe

Az OTP Bank Liga 24. fordulójában, 18:00 órától a Lombard Pápa a tabella 10. helyén álló Szombathelyi Haladást fogadja. Bíró Péter személye miatt közel 10 éve presztízsmérkőzés a Pápa – Szombathely párosítás, így lesz ez holnap is, emellett a kiesés elkerülése érdekében folytatott harcban hatványozottan létfontosságú a három pont itthon tartása. Ősszel Ferenczi 53. percben szerzett góljával egészen a 87. percig vezettek a pápaiak, aztán előbb Kovács találatával egyenlített a Haladás, majd a 93. percben Kenesei büntetőjének köszönhetően otthon tartotta a három pontot. A minél jobb forma és a megfelelő taktika kidolgozása érdekében hazaiak a héten öt, míg a vasiak hat edzést tartottak. Ha már a formánál tartunk, az a vendégek oldalára billentheti a mérleget, hiszen amíg a Lombard hat bajnokiján mindössze öt pontot gyűjtött, úgy, hogy csupán öt gólt szerzett, addig a Hali tavasszal még veretlen, hat meccsen tíz pontot gyűjtöttek, legutóbb 2-2-re végeztek a Videoton ellen. A Haladás első gólját a pápai születésű, egykori PELC játékos, Radó András szerezte. A csatár a hivatalos honlapnak elmondta, már jó néhány éve Szombathelyen focizik, így egy cseppet sem lesz furcsa számára a meccs.
- Viszonylag régen Szombathelyre kerültem, tehát a mostani csapatból, stábból senkit sem ismerek – mondta Radó. Viszont azt tudom, hogy jónéhány rokonom, ismerősöm kint lesz a meccsen, úgyhogy már nagyon várom, hogy előttük is bizonyíthassak - remélem, három ponttal távozunk Pápáról. Jó lenne ugyanis minél távolabb kerülni a kiesőzónától, és teljes biztonságban futballozni.
Jó hír, hogy végre teljes a Lombard kerete, sem sérülések, sem pedig eltiltások nem nehezítik Bene Ferenc munkáját, a másik oldalon Búrány Zoltán beteg, nem edzett, Kulcsár Kornél combizomhúzódással bajlódik, Guzmics Richárd pedig öt sárga lapja miatt nem léphet pályára.
Artner Tamás vezetőedző szerint a Pápa-Haladás is azon meccsek közé tartozik, ahol nem számít melyik csapat hol áll a tabellán, nem számít, hogy éppen milyen formában van.
- Biztos vagyok abban, hogy a pápai csapat ellenünk teljesen más arcát mutatja majd, mint amit eddig láttunk tőlük tavasszal, sokkal elszántabbak, motiváltabbak lesznek, hiszen egyrészt a két csapat párharca presztízsmeccs, másrészt ellenfelünk élethalálharcot vívnak a bennmaradásért. Úgy fest, erősebb csapatok ellen jobban megy nekik, és miután a Haladás jó csapat, biztosan felszívják magukat ellenünk. Játékosaimtól azt várom, hogy az eddig látott játékot, akaratot, hozzáállást mentsék át szombatra is, és amennyiben így lesz, győzelemmel térünk haza. Azt is szeretném elérni, hogy az első perctől kezdve mi domináljunk, bátran futballozzunk - úgy, mint például Kecskeméten tettük. Tehát játsszunk úgy Pápán is, mintha nem is a Perutz Stadionban, hanem a Rohonci úton lenne a meccs.
Bene Ferenc élesen kritizálta csapatát az elveszített Honvéd elleni meccs után, meglátjuk lesz-e ennek pozitív oldala, a vezetőedző elmondta, a játékosok tisztábban vannak a tabellán elfoglalt pozíciójukkal és a mérkőzés jelentőségével.
- Mindent meg fogunk tenni a támadó futball érdekében, de csak annyit, amennyit az ellenfél enged. Nehéz megmondani, hogy milyen stílusú mérkőzés lesz, de egy biztos támadási céllal lépünk pályára a Haladás ellen. Egy csapat támadójátéka nagyban attól függ, hogy milyen minőségű döntéseket hoznak elől a támadók, a szerződtetett játékosok még nem kerültek olyan állapotba, hogy megfelelő minőséget jelentsenek. Bízom benne, hogy ez már most szombaton változni fog.
A hangulatra biztosan nem lesz panasz, hiszen az előzetes küldött 700 vendégjegy elfogyott, korlátozott számban pedig az összecsapás előtt is lehet belépőket vásárolni. A mérkőzés érdekessége, hogy egy C-17-es teherszállító repülőgép fog elszállni a pálya felett a mérkőzés kezdete előtt nem sokkal. A mérkőzés kezdőrúgását dr. Áldozó Tamás polgármester és Keith Boone, a Nehéz Légiszállító Ezred parancsnoka fogja elvégezni. A találkozót honlapunkon élőben követhetik.

Lombard-Pápa – Haladás-Sopron Bank
szombat, 18.00, Perutz stadion
játékvezető: Takács János (L. Tóth Lajos, Demeter János)

Várható kezdőcsapatok:
Lombard Pápa: Szűcs – Nagy, Tóth G., Balogh, Présinger – Lovrencsics, Gyömbér, Arsic, Németh – Benko, Inutile.

Haladás Sopron Bank: Rózsa – Schimmer, Korolovszky, Tóth, Halmosi – Iszlai, Rajos – Nagy D., Nagy G., Radó – Kenesei

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!