C-17 átrepülés a Lombard Pápa- Szombathelyi Haladás mérkőzés előtt


2012-04-12 11:03:52  | cikk: Haraszti Gábor  | 


C-17 átrepülés a Lombard Pápa- Szombathelyi Haladás mérkőzés előtt főképe

A Nehéz Légiszállító Ezred (HAW – Heavy Airlift Wing) egyik, az MH Pápa Bázisrepülőtéren állomásozó C-17 teherszállító repülőgépe tisztelgő átrepülést fog végrehajtani április 14-én, szombaton a Perutz Stadion felett a Szombathely Haladás elleni mérkőzés kezdete előtt. A kezdőrúgást a Nehéz Légiszállító Ezred parancsnoka, Keith Boone ezredes, és Pápa Város polgármestere, dr. Áldozó Tamás fogják elvégezni. A mérkőzésen várhatóan megjelennek a Stratégiai Légiszállítási Képesség Program, beleértve a Nehéz Légiszállító Ezred, a NATO Légiszállítást Kezelő Ügynökség és a Boeing cég katonái, illetve civil dolgozóinak egy csoportja is.
- Ez a labdarúgó mérkőzés egy kiváló lehetőség a pápai közösség számára – mind a helyi, mind pedig a külföldi lakosok számára, hogy egy izgalmas sporteseményen együtt szurkolhassanak - mondta Keith Boone ezredes, a HAW amerikai parancsnoka. A C-17-es átrepülés egy szimbolikus üdvözlet és köszönetnyilvánítás a Nehéz Légiszállító Ezred személyi állománya részéről a Pápán élő polgártársak irányába, akik vendégszeretetét élvezzük.
Az első repülőgép megérkezése, 2009. júliusa óta a HAW több mint 6.900 órát repült, 41.000 tonnát meghaladó tömegű rakományt és több mint 23.000 személyt juttatott el a nemzetek megbízásából hat kontinensre, többek között Haitira, Afganisztánba, Pakisztánba, a Dél-Afrikai Köztársaságba és Európába.

Képek:

nincsenek képek


Címkék: C-17
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!