Heavy Airlift Wing C-17 átrepülés a Pápa- Szombathely labdarúgó mérkőzésen


2012-04-10 22:54:29  | cikk:  | 


Nehéz Légiszállító Ezred (HAW – Heavy Airlift Wing) egyik, az MH Pápa Bázisrepülőtéren állomásozó C-17 teherszállító repülőgépe tisztelgő átrepülést fog végrehajtani a pápai labdarúgó stadion felett a Szombathely Haladás elleni mérkőzés kezdete előtt április 14-én, szombaton.

A kezdőrúgást a Nehéz Légiszállító Ezred parancsnoka, Keith Boone ezredes, és Pápa Város polgármestere, Dr. Áldozó Tamás fogják elvégezni.  A mérkőzésen várhatóan megjelennek a Stratégiai Légiszállítási Képesség Program, beleértve a Nehéz Légiszállító Ezred, a NATO Légiszállítást Kezelő Ügynökség és a Boeing cég katonái, illetve civil dolgozóinak egy csoportja is.

"Ez a labdarúgó mérkőzés egy kiváló lehetőség a pápai közösség számára – mind a helyi, mind pedig a külföldi lakosok számára –, hogy egy izgalmas sporteseményen együtt szurkolhassanak. A C-17-es átrepülés egy szimbolikus üdvözlet és köszönetnyilvánítás a Nehéz Légiszállító Ezred személyi állománya részéről a Pápán élő polgártársak irányába, akik vendégszeretetét élvezzük", mondta Keith Boone ezredes, a HAW amerikai parancsnoka.

A Stratégiai Légiszállítási Képesség (SAC - Strategic Airlift Capability) 12 nemzet szoros együttműködésén alapuló, az MH Pápa Bázisrepülőtérről működtetett program Bulgária, Észtország, Finnország, Magyarország, Litvánia, Hollandia, Norvégia, Lengyelország, Románia, Szlovénia, Svédország és az Amerikai Egyesült Államok részvételével.

Az első repülülőgép megérkezése, 2009. júliusa óta a HAW több mint 6.900 órát repült, 41.000 tonnát meghaladó tömegű rakományt és több mint 23.000 személyt juttatott el a nemzetek megbízásából 6 kontinensre, többek között Haitira, Afganisztánba, Pakisztánba, a Dél-Afrikai Köztársaságba és Európába. Bővebb információ a nemzetközi katonai szervezet honlapján olvasható: www.heavyairliftwing.org.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!