Hét perc alatt elintézte a Honvéd a Lombard Pápát


2012-04-08 18:21:57  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: nso.hu  | 


Hét perc alatt elintézte a Honvéd a Lombard Pápát főképe
Az OTP Bank Liga 23. fordulójában a Lombard Pápa a Bozsik József Stadionba látogatott, ahol a bajnokság negyedik helyén álló Budapest Honvéd ellen folytatták a bajnoki sorozatot. A kiesés szempontjából újabb fontos 90 perc várt a mieinkre, míg a hazaiak pontokkal szerettek volna közelebb férkőzni a dobogóhoz. Bene Ferenc a Szűcs L. - Nagy S., Balogh B., Tóth G., Présinger - Lovrencsics, Gyömbér, Arsic, Németh M. - Benko, Inutile összetételt küldte pályára, a másik oldalon a Kemenes – Lovric, Debreceni, Botis, Vidovic – Vécsei, Ivancsics, Marshal, Hajdú – Tchami, Délczeg kezdő futott ki a zöld gyepre. A harmadik perc hozta az összecsapás első lehetőségét, ekkor Délczeg szabadrúgása után az erős szelet kihasználva Ivancsics csavart kapura, de Szűcs a lécre ütötte a labdát. A 17. percben Lovrencsics passzolt Vécseihez, aki jó ütemben indította az egyedül kapura törő Délczeget, aki a kifutó Szűcs mellett a kapu közepébe lőtt 1-0. A 23. percben büntetőhöz jutott a kispest, mivel Tóth Gábor ellökte a 16-oson belül Tchamit. A labda mögé Ivancsics állt, akinek lövését Szűcs bravúrral védeni tudta. Sokáig nem bizakodhattak a mieink, hiszen egy perccel később újra pacsizhattak a piros-feketék, Ivancsics jobb oldali szögleténél Szűcs alászaladt a labdának, a hosszún érkező Botis pedig köszönte a lehetőséget, és hat méterről az üres kapu közepébe bólintott 2-0. A 38. minutumban Inutilét ugratták ki a jobb oldalon, aki az alapvonalig vezette a labdát, majd középre adott, erre az érkező Benko azonban nem számított, így a labda elgurult a kapu előtt. Nem sokkal a pihenő előtt Botis rossz passza után Inutile szerezte meg a labdát, aki 15 méterről a jobb oldali kapufát találta telibe, a kipattanót Arsic lőtte 10 méterről a kapu bal oldala mellé, mely az első játékrész utolsó helyzete volt, az első 45 perc krónikájához hozzátartozik Délczeg sérülése, aki Balogh könyökével találkozott, mint később kiderült a csatár orra eltörött. Fordulás után megint a Honvéd veszélyeztetett először, Vécsei lőtt 18 méterről, Szűcs szerencsére a helyén volt. Az 54. percben Tóth passzából Benko kísérletezett, ám kilenc méterről a kapu bal oldala mellé lőtt. A 70. percben három lehetett volna a különbség, Debreceni csúsztatott meg egy szabadrúgást, de a labda centikkel a bal oldali kapufa mellett elhagyta a játékteret. Negyed órával a lefújás előtt újabb pápai kapufát jegyezhettünk fel, Tóth Bence találta el 20 méterről a keresztlécet, a kipattanó a lesen álló Inutile elé került, ám találatát nem adta meg a játékvezető. A hajrában Tchami lövését tolta még a keresztlécre Szűcs, az eredmény a későbbiekben nem változott, így a Lombard pont nélkül távozott a Bozsik József Stadionból.

Supka Attila: Az első félidőben aránylag jól játszottunk, megvalósítottuk, amit szerettünk volna, sok labdát szereztünk az ellenfél térfelén. A második játékrészben a szél inkább minket fogott meg, sokkal pontatlanabbak voltunk, mint az első 45 percben. 2-0 után könnyebben vettük a mérkőzést, kevés volt a labdaszerzés, de a három pont így is megvan.

Bene Ferenc: NB I-es szinten megengedhetetlen egyéni hibákat követtünk el, saját magunkat vertük meg. Egész héten erre a találkozóra készültünk, az edzéseken látott győzni akarásnak a jelét sem láttam, szöges ellentéte történt a pályán annak, amit megbeszéltünk. Most mindenkinek magában kell elrendeznie azt, hogy egy magyar bajnoki mérkőzésre mentálisan hogyan kell felkészülni. Szünetben igyekeztünk rendet tenni a fejekben, de támadásban továbbra is hiányzik az i-re a pont.

Budapest Honvéd - Lombard Pápa 2-0 (2-0) Gsz.: Délczeg, Botis

Budapest Honvéd FC: Kemenes – Lovric, Debreceni, Botis, Vidovic – Vécsei, Ivancsics (’82 Horváth), Marshal, Hajdú – Tchami (’88 Porcari), Délczeg (’66 Bozsovics)

Lombard FC Pápa: Szűcs L. - Nagy S., Balogh B., Tóth G., Présinger (’46 Dóczi)- Lovrencsics (’63 Tóth Bence), Gyömbér, Arszics, Németh M. - Benko, Inutile (’75 Szilágyi)

A Lombard Pápa április 14-én hazai közönség előtt 18 órától a Szombathelyi Haladás ellen szerepel.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!