Nem áprilisi tréfa... A HAW 2012. április 1-én átlépte a 7000. repült óraszámot


2012-04-07 08:39:21  | cikk:  | 


MH PÁPA BÁZISREPÜLŐTÉR – A Nehéz Légiszállító Ezred (HAW) és a Stratégiai Légiszállítási Képesség (SAC) program egy új mérföldkőhöz érkezett 2012. április 1-én. A Nehéz Légiszállító Század norvég parancsnoka, Christian Langfeldt alezredes vezette C-17 és személyzete a török légtérben, Zulu idő szerint hajnali 1 óra 38 perckor lépte át a 7000. repült órát.  Ez az afganisztáni utánpótlást teljesítő küldetés rámutatott a program által elért jelentős fejlődésre, mivel a repülőgép személyzetében a SAC nemzeteknek pontosan a fele volt megtalálható – Norvégia, Hollandia, Lengyelország, Románia, Svédország, és az Egyesült Államok. 

A Nehéz Légiszállító Ezred parancsnoka, Keith Boone ezredes (USAF), az igen rövid idő alatt elért előrelépésről így nyilatkozott, "Programként és egységként egyaránt fejlődünk, haladunk. Rendkívül büszke vagyok a HAW személyi állományának elkötelezettségére, valamennyi nemzet hozzájárulására, és arra a támogatásra, melyet partnereinktől kapunk – a Magyar Honvédségnek a pápai bázisrepülőtéren szolgálatot teljesítő katonáitól, a NATO Légiszállítást Kezelő Ügynökségtől, a Boeing cégtől, a pápai polgártársainktól és természetesen a családtagjainktól.  Nem egyedül értük el ezt a mérföldkövet; csapatmunka és a nemzetek vezetőinek támogatása szükséges ahhoz, hogy tartós sikereket érjünk el. Ez valóban kiemelkedő példája a stratégiai célokat szolgáló összefogásnak, az erők egyesítésének és megosztásának, az ún. "okos védelemnek". "Különösen büszke vagyok a HAW tagjaira," mondta Boone ezredes, "a biztonsági statisztikánk példát mutató, a hajózó személyzet világklasszis szakemberekből áll, és a teljes csapat egy egységként dolgozik: 12 nemzet – 1 csapat– 1 küldetés – 1 cél".
A SAC 01 visszatér az MH Pápa Bázisrepülőtérre egy sikeres misszió után. A SAC program 2012. április 1-én túllépte a 7000. repült órát.

A Stratégiai Légiszállítási Képesség (SAC - Strategic Airlift Capability) 12 nemzet szoros együttműködésén alapuló, az MH Pápa Bázisrepülőtérről működtetett program Bulgária, Észtország, Finnország, Magyarország, Litvánia, Hollandia, Norvégia, Lengyelország, Románia, Szlovénia, Svédország és az Amerikai Egyesült Államok részvételével.

Az első repülőgép megérkezése, 2009. júliusa óta a HAW több mint 7.000 órát repült, 41.000 tonnát meghaladó tömegű rakományt és több mint 23.000 személyt juttatott el a nemzetek megbízásából 6 kontinensre, többek között Haitira, Afganisztánba, Pakisztánba, a Dél-Afrikai Köztársaságba és Európába. Bővebb információ a nemzetközi katonai szervezet honlapján olvasható: www.heavyairliftwing.org.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!