Sikeresen szerepelt a PGSZKI és az Erkel az országos torna diákolimpia döntőn


2012-04-05 14:55:35  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Sikeresen szerepelt a PGSZKI és az Erkel az országos torna diákolimpia döntőn főképe
Öt év után újra Makó ad otthont a 2011/2012-es tanév torna országos torna diákolimpia döntőjének. A kétnapos rendezvényen városunkat a Pápai Gazdasági Szakképző Iskola és az Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola képviselte, miután a budapesti elődöntőt sikerrel vették. A versenyzőket az Erdei János Sportcsarnok látta vendégül, ifj. Bélteki Pál és Makó városának a szervezésében. Szombaton a középiskolák csapatversenye zajlott, melyen az V.-VI. korcsoportosok 12 fős mezőnyében első alkalommal ott volt Konczné Recska Henriette lánycsapata is.
- Összetettben a kilencedik helyet szereztük meg, ami nagyon jó eredmény annak függvényében, hogy egy éve foglalkozunk a tornával – mondta Konczné Recska Henriette. Nagyon izgultak a lányok, gerendával kezdtünk, először úgy éreztük, lepontoztak minket, összesen 43.45 pontot szereztünk, aztán a többi csapat gyakorlata után már láttuk, hogy ez mégsem annyira rossz eredmény, hatodikak lettünk. A talaj következett, ahol szintén a nagy izgalom miatt elkövettünk egy buta hibát, egyik versenyzőnk nem tudta végrehajtani a fejállást, ez rövid időre visszavetette az együttest, de korláton szépen dolgoztak a lányok, és az ugrás is jól ment nekik. A mezőny második fele nagyjából egy szinten volt, a tornászok és én is elégedettek vagyunk. Készülünk tovább, hogy a hibáinkat ki tudjuk javítani és jövőre még előrébb tudjunk végezni.
Vasárnap következett a kicsik versenye, az Erkel Iskola tornászai a hosszú út után sikeresen helytálltak, és egy 11. és egy 10. helyet értek el.

I-II.korcsoport (11.hely)
A csapat tagjai: Németh Kornél, Eisenbeck Dominik, Cseke Balázs, Schmidt Martin, Nagy László, Dömötör Áron

III.-IV.koprcsoport (10.hely)
A csapat tagjai: Kutasy Marcell, Kiss Ábel, Preiner Dávid, Tauber Dominik, Preiner András, Kovács Dániel

A PGSZKI részletes eredményei ITT, a I-II.korcsoportos erkeles fiúk eredményei ITT, a III.-IV.koprcsoporté ITT!

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!