„Köszönjük Orbán!”- táblák a benzinkutak előtt


2012-04-05 13:14:41  | cikk: Tóth Tamara  | 


Az elmúlt napokban több pápai benzinkúthoz „Köszönjük, Orbán!”- táblákat helyezett ki Gőgös Zoltán és Grőber Attila. Az akcióról olvasóink tájékoztatták portálunkat, mi pedig utánajártunk a történteknek.
A táblákkal a benzinár ismételt növekedése valamint a kormány ezzel kapcsolatos „nemtörődömségére” hívja fel a figyelmet a Magyar Szocialista Párt Pápai Alapszervezete.
- Amikor a Fidesz ellenzékben volt, szorgalmazta az ÁFA-tartalom csökkentését, hogy azáltal csökkentse a kormány a gázolaj árát. Most amikor ők vannak kormányon, akkor nem hogy csökkentenék az egyes olajtermékek forgalmi adóját, inkább növelik 25-ről 27 %-ra, és a 450 forintos benzinárnál a 2 %-os adónövekedés már 9 forintot jelent. Én azt gondolom, hogy nem tartható sokáig és hosszútávon, hogy négyévente azért, mert éppen ellenzékben vagyok vagy kormányon, mást gondolok ugyanarról a dologról - fogalmazta meg véleményét az akció egyik kezdeményezője Grőber Attila.
A hazai töltőállomásokon szerdától újabb öt forinttal nőtt a benzin ára, így harmadik hete ismét csúcsot döntött a benzinár. A benzin országos átlagára 450 forintra emelkedett. A gázolaj átlagára 442 forint maradt - értesült a holtankoljak.hu piaci forrásokból. Az egyes kutak olajárai közt 10 forintos eltérés előfordulhat.


Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!