Továbbra is Csutiné Papp Orsolya, Hetyei József, Huszár Endre és Németh Zsolt az igazgatók


2012-04-05 07:03:12  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Továbbra is Csutiné Papp Orsolya, Hetyei József, Huszár Endre és Németh Zsolt az igazgatók főképe
A Veszprém Megyei Intézményfenntartó Központ fenntartásában működő pápai székhelyű közoktatási intézmények igazgatói megbízásainak átadására összevont nevelőtestületi értekezletet tartottak tegnap délután a Petőfi Sándor Gimnázium aulájában.  Az ünnepségen részt vett dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő, a Veszprém Megyei Kormányhivatal vezetője, Horváth Mária, a Veszprém Megyei Intézményfenntartó Központ vezetője, dr. Áldozó Tamás, Pápa város polgármestere, Unger Tamás, Pápa város alpolgármestere és a Balla Róbert Téri Általános Iskola Előkészítő Szakiskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, a Bartók Béla Zeneiskola Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, a Petőfi Sándor Gimnázium és a Türr István Gimnázium és Kollégium tantestületének tagjai és igazgatói.
A Petőfi Sándor Gimnázium diákjainak színvonalas műsorát követően dr. Kovács Zoltán kormánymegbízott köszöntötte a megjelenteket és ismertette az említett négy pápai oktatási intézmény igazgatói pályázatának eredményét, melyre a sikeresen pályázókat Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter nevezett ki 2012. április 1-től 2017. július 31-ig.
Mint mondta, a mai alkalom egy örömteli pillanat, hiszen hosszú idő óta nem volt olyan Magyarországon, hogy az iskolaigazgatók a legnagyobb legitimitással bírnak a tekintetben, hogy a minisztertől nyerik el kinevezésüket.
- Azt gondolom, hogy az átalakított oktatási rendszer egy erős legitimitást ad az intézmény igazgatóinak, hiszen a közjogi méltóságok közül az oktatási ágazathoz kötődően a legnagyobb múltja ennek van. Minden ilyen kinevezési ünnepség megmérettetésen alapul, és mindig vannak ellenzők, akik máshogy látják az adott iskola élén álló legmegfelelőbb személyiséget. A pályázatok lezárultával, a kinevezések átadásával egy új korszak kezdődik, amikor is még nagyobb együttműködésre és összefogásra lesz szükség a tantestület és az igazgató között a sikeres munkálkodás érdekében - mondta dr. Kovács Zoltán.
Az ünnepély a megbízások átadásával zárult, melyet a Balla Róbert Téri Általános Iskola Előkészítő Szakiskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény részéről Csutiné Papp Orsolya, a Bartók Béla Zeneiskola Alapfokú Művészetoktatási Intézménytől Hetyei József, a Petőfi Sándor Gimnázium részéről Huszár Endre, míg a Türr István Gimnázium és Kollégium részéről Németh Zsolt vehetett át.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!