Atlantisz birodalma a Tarczyban - Megkezdődött a Zabhegyező Gyerekfesztivál


2012-04-04 19:57:47  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Atlantisz birodalma a Tarczyban - Megkezdődött a Zabhegyező Gyerekfesztivál főképe
A Zabhegyező Gyermekanimátorok Egyesülete a Tarczy Lajos Általános Iskolában tartja tavaszi szüneti táborát, melynek keretein belül a tarczys diákok egy rendkívüli gyermeknapon vehettek ma részt. A színes és tartalmas délelőtt az iskola udvarán, tornatermében, aulájában és termeiben zajlott.
- Tavaly nyáron a Játékfesztivál keretein belül már jártunk Pápán. Nagyon megtetszett nekünk ez a város, ezért jöttünk most vissza, tavaszi programunk helyszínére. Egyesületünk célja szabadidős gyermekprogramok és klubok szervezése. A mai napon egy nyílt nappal kedveskedtünk az intézménynek, bemutatva programjainkat, játékainkat. Az egész napos gyermek foglakoztatásban lelkes fiatalok vesznek részt az ország különböző pontjairól. A program egy kerettörténet, az Atlantisz birodalma című film alapján zajlik, a játékok is ezzel kapcsolatosak, valamint az intézmény díszlete is. A játékok teljes mértékig egymásra épülnek. Az alsósok és a felsősök külön versengtek. Az évfolyamok közötti vetélkedő menetlevéllel pontokért zajlott, a felsősök pedig sportnapon vehettek részt - mondta Hankó Franciska, a Zabhegyező Gyermekanimátorok Egyesületének technika programigazgatója.
Hankó Franciska elmondta még, hogy nagyon jól érzik magukat Pápán. Programjukkal járják az országot, voltak már Budapesten, Hódmezővásárhelyen, Veszprémben és Zircen is.
A színes programok között szerepeltek sportos játékok, sorverseny, körjáték és egyéb mozgásos aktivitást igénylő játék is, melyeken a gyerekek örömmel vettek részt.
Venczel Csaba iskolaigazgató hírportálunk kérdésére elmondta, rendkívül nagy öröm az intézmény számára, hogy otthont adhat az egyesület táborának, melyen az iskola tanulói is aktívan részt vehetnek.
A szombaton 10 órától folytatódik a Zabhegyező Nappal, amikor is várnak minden érdeklődőt az Esterházy-kastély előtti udvaron.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!