Ligakupa: Az elődöntőben búcsúzott a Lombard Pápa


2012-04-04 17:27:15  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: vidi.hu  | 


Ligakupa: Az elődöntőben búcsúzott a Lombard Pápa főképe

A múlt heti 3-0-s Videoton siker után gyakorlatilag formalitás volt a mai visszavágó a Sóstói Stadionban, ahol a Lombard Pápa egyetlen célja a szép búcsú lehetett. Bene Ferenc az odavágóhoz hasonlóan ezúttal is a kevesebb játéklehetőséghez jutókat illetve a fiatalokat favorizálta, a sárga-feketék a Takács Tamás - Tóth Gábor, Dóczi, Rodenbücher, Présinger - Szabó Zoltán, Quintero, Enyingi, Inutile – Szilágyi, Csermelyi kezdővel futottak ki a gyepre. Az első helyzetet a hazaiak alakították ki, Evandro és Uros Nikolics játszottak össze, végül utóbbi bal lábas lövését Takács nagy bravúrral védte. A 8. percben Kovács csapta be Rodenbüchert, majd 18 méterről kapura lőtt, a labda alig ment a kapu mellé. A 20. percben Takács a 16-oson kívül próbálta megszerezni a labdát, Perics megpróbálta őt kicselezni, azonban hosszan tolta meg a labdát, így Takácsé lett a játékszer. A 36. percben egy hazai szögletet vett le a 16-oson belül Vaskó, aki sarokkal passzolt Apostolopoulosnak, a görög védő próbálkozását Takácsnak védte. A 41. percben Szabó Zoltán remek passzából Quintero került ziccerbe, ám nem tudni miért, kapuralövés helyett a beadást választotta, azonban középen nem érkezett senki, ez volt az első játékrész utolsó említésre méltó eseménye, pápai kapuralövést nem jegyezhettünk fel. Fordulás után tovább rohamozott a Vidi, az 50. percben Evandro indította Kovácsot, aki Présinger mellől kiszorított helyzetből lőtt kapura, a hazai játékos az oldalhálót találta el. A 61. percben Rodenbücher jóvoltából megszületett a Lombard első kapuralövése, igaz komoly veszélyt nem jelentett a hazai kapura. A 73. percben Quintero húzott a hazai kapu előtt befelé, majd lövésre szánta el magát, Tujvel azonban elvetődve védte a lövést. Tíz perccel a lefújás előtt Jeff Silva passzolt Evandronak, a támadó kapu mellé lőtt 14 méterről. A 85. percben Takács bravúrral mentette szögletre Apostolopoulos fejesét, a sarokrúgásból Vaskó elé került a labda, aki öt méterről nagy erővel vágta a léc alá a játékszert 1-0. A hátralévő időt Szolnoki sérülése miatt emberhátrányban játszotta le a Videoton, az eredmény azonban nem változott, így a pápaiak kettős vereséggel búcsúztak a sorozattól, és koncentrálhatnak a bajnoki találkozókra.

Paulo Sousa: Nem volt annyira pörgős a meccs, igyekeztünk irányítani a játékot, ami sikerült is. A találkozón a fiatal játékosok is lehetőséghez jutottak, a lényeg, hogy továbbjutottunk.

Bene Ferenc: Úgy gondolom, hogy szervezett, alázatos futballt mutattunk be, azok a játékosok, akik kevesebbet játszottak, többségében tudtak bizonyítani. Előrejátékunk ismét vékony volt, a védelemnek ma több dolga akadt, a két csapat pályán lévő játékosai között most ez volt a reális különbség.

Videoton – Lombard Pápa 1-0 (0-0) Gsz.:Vaskó

Videoton: Tujvel (’83 Pajovics) - Szolnoki, Apostolopoulos, Vaskó, Hector - Gosztonyi, Mitrovics (’46 Margitics), Kovács (’65 N. Nikolic), Evandro - Uros Nikolics, Perics (’46 Gyurcsó – ’72 Jeff Silva)

Lombard Pápa: Takács Tamás - Tóth Gábor, Dóczi, Rodenbücher Présinger (’81 Németh) - Szabó Zoltán (’78 Tóth B.), Quintero, Enyingi, Inutile (’56 Arsic)– Csermelyi (’72 Seye), Szilágyi (’51 Lovrencsics)

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!