Óvodások a Teveli úti Idősek Otthonában


2012-04-03 20:58:22  | cikk: HuHa  | 


Óvodások a Teveli úti Idősek Otthonában főképe
Tavaszköszöntő, húsvéti műsorral kedveskedtek a Csókai Óvoda Süni csoportjának tagjai ma délelőtt a Teveli úti Idősek Otthona lakóinak. Az otthonház eddig a Szivárvány ovisokkal tartotta a kapcsolatot, a tagóvoda vezető váltás után a Csókai Óvoda óvónői is szívesen vállalták a kisgyermekek felkészítését e nemes feladatra. A Teveli úti Idősek Otthona egyébként évek óta tartalmas kapcsolatot ápol a város iskoláival és óvodájával, rendszeresen szerveznek közös ünnepi programot, mellyel színesebbé teszik az otthon lakóinak napjait, a kicsiket pedig az idősek tiszteletére nevelik. A generációk közti kapcsolattartás kedves rendezvénye volt ma délelőtt az óvodások műsora, melyre tavaszi versekkel, dalokkal és tánccal, valamint húsvéti köszöntővel készültek a kisgyermekek. Virágot vittek az otthon lakóinak és a húsvéti hagyományok felidézéseként a fiúk meg is locsolták a műsort megtekintő néniket.
-Már a tavasz beköszönte óta tanulják a kicsik a tavaszi verseket, dalokat az óvodában, az ünnepi készülődés jegyében pedig húsvéti versekkel egészítették ki a foglalkozásokat az óvónénik, így lett egésszé ez a kis műsor. A gyerekek nagy izgalommal készültek a mai látogatásra, és kíváncsian várták, vajon a nyuszi járt-e már erre, hogy meglepje őket – mondta el Tunnerné Buzás Éva tagóvoda-vezető.
Nos, a  Süni csoport tagjainak nem kellett csalódniuk, az idősek mosolygós arccal és tapssal fogadták a produkciót, az otthon pedig apró ajándékkal köszönte meg a műsort, melyet a lakók csomagoltak be a gyerekeknek.
-Fontos ez a kapcsolattartás az otthon életében, karácsonykor, húsvétkor, anyák napján jönnek hozzánk a gyerekek, az otthon lakói pedig gyermeknapon látogatnak el az óvodába. Az idősek nagyon szeretik ezeket a programokat – mesélte Hauber Lívia, részlegvezető, hozzátéve a Teveli úton ez a hét a húsvét jegyében telik. A foglalkoztatókon felidézik a régi húsvéti szokásokat, ünnepi misén vesznek részt, ellátogatnak a temetőbe szeretteik sírjához, közösen imádkoznak és tojást is festenek. Húsvétkor pedig a hagyományos ünnepi ételek kerülnek az asztalra.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!