Megújul a városi sportkoncepció


2012-04-03 12:19:20  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Megújul a városi sportkoncepció főképe

Pápa Város Önkormányzatának Képviselőtestülete március 29-ei ülésén döntött az új sportkoncepcióról, mely az 1999-ben elfogadott rendelkezés helyébe lép. A tervezet hosszú távon biztosíthatja a város sportéletének működőképességét, meghatározva azokat a fejlesztési irányokat és arányokat, amit Pápa Város Önkormányzata e területen fontosnak tart. Az előzetes tárgyalások során minden fórum egyhangúan elfogadta a tervezetet, a napokban a koncepció teljes szövege kikerül a helyi médiafelületekre, és várja minden sporthoz kapcsolódó szakember és laikus sportbarát véleményét. Az elkészült sportkoncepció rendelkezik többek között az alapelvekről, a helyi önkormányzatok sporttal kapcsolatos feladatairól, a fő stratégiai célokról, a város sportéletének területeiről, a fejlesztési irányokról, a feladatokról, a diáksportról, az utánpótlás nevelésről valamint a sporttámogatási rendszerről. Az önkormányzat támogatni szeretne minden olyan elképzelést, kezdeményezést, amelyek ezen területek jobbá tételét szolgálják, valamint a versenysport által tovább öregbítik a város jó hírnevét sportolóink eredményességével, kimagasló teljesítményeivel. Szeretnék, ha az ország sportolóinkon keresztül is megismerné Pápát, városunk nevéhez minél több sikeres sportesemény, jeles eredmény és pozitív üzenetet közvetítő információ kapcsolódhasson. A koncepció kimondja, Pápán szeretnék megadni a jelentőségének megfelelő szerepet a sportnak, a sportos életmódnak abból a célból, hogy gyermekeink a sporttal nőjenek fel, felnőttként pedig a sporttal kiegészítve életmódjukat egészségesebb, jobb közérzetű, hatékonyabb munkavégzésre képes, közösségi emberként éljék életüket.

Javaslataikat a papaisport@freemail.hu e-mail címre küldhetik el.

A sportkoncepció elérhető ITT!

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!