Húsvétra készültek az erkeles diákok


2012-04-02 19:58:56  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Húsvétra készültek az erkeles diákok főképe
Az Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola a húsvétra készülve, tavaszi hangulatba öltöztette az intézményt. A bejárati ajtónál fára festett nyuszi üdvözli az iskolába érkezőket, majd' minden tanterem ajtaja és ablaka vidám, tavaszi hangulatot áraszt.  Ma délután közel 220 alsós kisdiák vett részt a tavaszi projekten, amely ezúttal a húsvét köré csoportosult.
A kora délután kezdődött program három rövid, de annál érdekesebb előadással indult az intézmény aulájában, Mesterségünk címere elnevezéssel. Az iskola egyik tanítónője, Dávid Tamásné a méhészetről, míg férje, Dávid Tamás a kosárfonásról, valamint Berta Kálmán az ország egyetlen olyan kaptafakészítő mestere, aki fából dolgozik, a kaptafakészítés fortélyairól mesélt az érdeklődő diákoknak, akik ezt rendkívül figyelmesen hallgatták.
- Az idei tanévben ez már a harmadik projektnapunk az alsó tagozatban. Szeretnénk a tanulóinknak bemutatni az évszakokhoz kötődő jeles napokat. Az őszi, valamint a téli játszóházat követően, a mai napon a tavasz és a húsvét jegyében zajlott a foglalkozás - mondta Kindertné Surányi Lívia, az alsós munkaközösség vezetője.
Az alsós osztálytermek műhelyekké váltak és mindenki természetes anyagokból készíthetett díszeket, ajándékokat a saját lakása csinosítására.
A program keretein belül vásárlásra is lehetőség nyílt, ahol ásványokat, kifestőket, könyveket, csodaszép kifújt tojást és mézet vehettek a tanárok és diákok egyaránt.
A tavaszi szünet csütörtöktől, azaz április 5-től kezdődik majd a gyerekek legnagyobb örömére.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!