Biciklivel mentek lopni


2012-04-02 10:10:12  | cikk: Császárné Elek Veron  | 


Kerékpárjuk és a riasztóberendezés buktatta le azt a három dabronyi fiatalembert, akik 2012. március 15-én törtek be a dákai reptér hangárjába.

Az épületben kiépített riasztórendszer 20 óra körül behatolást jelzett, ezért a tulajdonos a helyszínre sietett. A hangárhoz közelítve látta, hogy az ajtót felfeszítették, a fűben pedig három bicikli hevert. Rögtön értesítette a Pápai Rendőrkapitányságot. Elsőként Varga Csaba r. törzsőrmester és Adamik Balázs r. őrmester érkezett meg, majd a hamarosan hozzájuk csatlakozó Laczkó Attila r. törzszászlóssal, Németh Zoltán r. őrmesterrel és Laczóné Zsirmon Tünde r. őrmesterrel átvizsgálták a helyiséget. A rejtőzködő férfiakra az ott tárolt autók között bukkantak rá.

Elfogásukat követően a betörők a kapitányságon részletes beismerő vallomást tettek. Elmondták, hogy pénzre volt szükségük, ezért indultak el lopni. A hangárhoz kerékpárral érkeztek, majd először a falat kezdték bontani, de nem jártak sikerrel, így a vasajtót feszítették fel. Lámpa híján telefonnal világítottak és színes fém után kutattak. Mielőtt bármit is zsákmányoltak volna egy autó fénye zavarta meg őket. Ekkor már sejtették, hogy bajban vannak, ezért egy kocsi mögött bújtak meg.

Az elkövetőket a Pápai Rendőrkapitányság bűnügyi osztálya őrizetbe vette, majd a bíróság házi őrizetüket rendelte el. Ellenük lopás vétsége miatt folyik az eljárás.

Képek:

nincsenek képek