Emléktábla-avatás és koszorúzás a Huszár lakótelepen


2009-08-16 13:51:10  | cikk:  | fotó: Tóth Tamara  | 


Emléktábla-avatás és koszorúzás a Huszár lakótelepen főképe
Ma délelőtt 10 órakor dr. Kovács Zoltán, Pápa város polgármestere és Huszár János leplezték le az emléktáblát a Huszár lakótelepi Helyőrségi Művelődési Otthon falán. Előtte Fejes Sándor helytörténész avató beszéde hangzott el. Részt vettek az avatáson a soproni hagyományőrzők, Bocskay László, a Huszár lakótelep és környéke önkormányzati képviselője; a honvédség és a rendőrség vezetői is jelen voltak. A Honismereti Kör és a Huszár Egyesület javasolta a tábla állítását, a kivitelezés anyagi hátterét Pápa város önkormányzata biztosította. A tábla hirdeti azt az áldozatos tevékenységet és azokat az emlékeket, amit Pápa, mint katonaváros az előző években elért.
Az avatás után átsétáltak az emlékezők Vitéz Bertalan Árpád honvéd ejtőernyős emlékművéhez, ahol lerótták tiszteletüket és koszorúkat helyeztek el az elhunytak emlékére. Az emlékműnél megindító beszédet mondott vitéz Harmat Lajos, a Veterán Ejtőernyősök Bajtársi Szövetsége nevében.

Tóth Tamara

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!