Újabb magabiztos pápai siker az NB II-es kosárlabda bajnokságban


2012-04-01 21:24:35  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Újabb magabiztos pápai siker az NB II-es kosárlabda bajnokságban főképe

December elején a siófoki Krúdy Gyula SZKI tornaterméből 69-77-es győzelemmel tért haza a Motax KC Pápa. Vajda Balázs csapata a bajnoki címért folytatott versenyfutásban ma ismét a Siófokkal találkozott, és győzelemre készült. A 18 órakor kezdődött négy negyedet jó formában várták a hazaiak, hiszen múlt héten Tatán 60-79-re nyertek, míg a vendégek is győzelemmel hangoltak a mai derbire, Kertész Tamás fiai a Marcali VSzSE-t fektették két vállra 88-67 arányban. A fehér mezes vendéglátók a Vajda, Viant, Bogdán, Sömenek, Szekeres ötössel kezdtek, és nagy meglepetésre ismét a pápaiak mezét öltötte fel Henrik István, aki hosszú idő után tért vissza a mieinkhez. Volt még egy régi ismerős, igaz a másik oldalon, ugyanis a korábban Pápán játszó Magyar Zoltán már a siófokiakat erősíti. A sikeres hármasoknak köszönhetően igazi kosáresőt és remek Pápa játékot hozott az első negyed, mind védekezésben, mind támadásban elkapták a fonalat, a negyed derekán már tíz pont volt a különbség (20-10), a végét kissé elkönnyelműsködték Vajdáék, ám így is nyolc pontos előny tudatában pihenhettek (28-20). A második 10 percben jobban odafigyeltek a védekezésre a csapatok, két perc telt el, amíg Henrik hármasával 11 pontra nőtt az előny. Ezt követően sem esett túl sok kosár, sok volt a pontatlan dobás, a Siófok igyekezett gyors támadásokat vezetni, míg a hazaiak okosan használták ki támadóidejüket, a nagyszünetre a sípszó pillanatában szerzett Horváth triplával, és 14 pontos hazai előnnyel vonulhattak a csapatok (46-32). A hosszabb pihenő után is az történt a pályán, amit a fehér mezesek szerettek volna, bár a Balaton-partiak mestere finoman szólva sem volt kibékülve a játékvezetéssel, azt azért ő is beláthatta (volna), hogy jobb csapat az ellenfél (26. perc 57-39). Gyorsaságukat továbbra is tudták kamatoztatni Bogdánék, a mindössze három cserével érkező sárga mezeseken egyre jobban lehetett látni a fáradtságot, a záró negyedre megnyugtató, 20 pont volt a vendéglátók előnye (71-51). A mérkőzés utolsó negyede nem várt izgalmakat tartogatott, szinte a semmiből pillanatok alatt visszajött a meccsbe a Siófok, öt perccel a lefújás előtt ismét szoros volt az eredmény (76-68). Ahogy vérszemet kaptak a vendégek, Henrik István ismét megrázta magát, és tripláival eldöntötte a két pont sorsát, a végén még Sömenek is beszórt egy hármast, így ha csak az eredményt nézzük, újabb magabiztos diadalt aratott a Pápa, a negyedik negyed első felére pedig néhány nap múlva már senki nem fog emlékezni.

Motax KC Pápa – Siófoki Kosársuli 90-69 (28-20, 18-12, 25-19, 19-18)

Vajda Balázs: Az első félidőben maximálisan kijátszva a zóna elleni védekezésüket tartottuk a megszerezett magabiztos előnyünket, aztán jött egy rövidzárlat, aminek okára most nem térnék ki. Tény, hogy a Siófok nagyon ránkjött, de azzal, hogy végül nyerni tudtunk a csapat ismét bebizonyította, hogy mennyi erő és energia lakozik benne. A hajrára kissé paprikás hangulat alakult ki, a mérkőzés tanulsága, hogy éles helyzetben nem szabad elveszíteni a fejünket, és a legközelebbi hasonló eseteknél hideg fejjel kell gondolkodnunk.

A Motax KC Pápa április 14-én legfőbb riválisához, a Szombathelyi ESE-hez utazik, ami a bajnokság végkimenetele szempontjából döntő lehet, a pápai publikum hazai pályán legközelebb április 22-én 18 órától a Marcali VSzSE ellen szoríthat a Vajda legénységnek.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!