Nyusziváró hétvége a JMSZK-ban


2012-04-01 18:08:12  | cikk: Tóth Tamara  | fotó: Tóth Tamara  | 


Nyusziváró hétvége a JMSZK-ban főképe
A Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ készülve a közelgő tavaszi szünetre, családi hétvégét rendezett a színházépületben a húsvét jegyében. A program 14 órától 18 óráig tartott. A földszinten a BAB Egyesület tagjai kézműves vásáron kínálták szebbnél szebb húsvéthoz kötődő, házi készítésű portékájukat, mint például a kecsketejből készült szappanokat, a pogácsát melegen tartó tyúkanyót, vagy a különböző színű és méretű gyöngyfüzéreket. Az emeleten Nyusziváró játszóház várta a kicsiket és a nagyobbakat egyaránt.
A BAB Egyesület, a Pápai Nagycsaládosok Közhasznú Egyesülete és a Bakonyalja Népművészeti Egyesület lelkes tagjainak köszönhetően a délután folyamán több mint száz gyermek és szülő készíthetett húsvéti díszeket. Az ügyesebbek kosarat fontak és kerámiát festettek, a kisebbek pedig virágokat, tojástartó nyuszikat és ablakdíszeket készítettek különböző papírtechnikák segítségével.
A programhoz kapcsolódott a JMSZK Életmód Klubja is. Borbély Lajosné a hagyományoknak megfelelően reformkonyhás ételekkel és italokkal kínálta az érdeklődőket.
A húsvéthoz kötődően tönkölybúzás húsvéti kalács, magvas édességek, aszalt szilvából, mazsolából és datolyából készült lekvár, diófasírt, búzafűből, árpafűből és citromfűből, valamint citromfűből és sárgarépából készült frissítők várták a bátor kóstolókat a szépen megterített asztalokon. Természetesen az egészséges ételek alapanyagait meg is lehetett vásárolni. A nap zárásaként pedig a színpadon a győri Holle Anyó Színház a Kis vakond világkörüli útja című interaktív kamara előadását nézhették meg a gyerekek.
A szünidei programok a mai játszóházzal nem érnek véget, hiszen április 5-én kirándulni invitálja az érdeklődőket a JMSZK. A kirándulás első állomása a Bábolnai Nemzeti Ménesbirtok és az arborétum lesz, ahonnan a kisbéri Mini Magyarország Makett parkba és a Mini Skanzenbe visz az út. Bővebb információ Bognárné Novák Ilona művelődésszervezőnél kérhető a 0620/288-4951-es telefonszámon.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!