Megkapták kinevezéseiket - Mától új struktúrában működik a katasztrófavédelem


2012-04-01 12:07:22  | cikk: mo  | 


Megkapták kinevezéseiket - Mától új struktúrában működik a katasztrófavédelem főképe
Április elsejétől új struktúrában látják el feladataikat az állami irányítás alá került tűzoltóságok. A katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló törvény ugyanis 2012. január 1-én lépett hatályba, mely teljesen új, egységes rendszert határoz meg a szervezetek számára. A január elsejével létrehozott 65 katasztrófavédelmi kirendeltség alárendeltségében ezentúl 104 hivatásos tűzoltó-parancsnokság látja el feladatát, alárendeltségükben 65 katasztrófavédelmi őrs és 46 katasztrófavédelmi iroda működik majd.
A Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ünnepélyes állománygyűlést szervezett, melyen beiktatták a katasztrófavédelmi kirendeltségek vezetőit és az egyéb beosztásba helyezett személyeket – többek között – Csillag István tű. alezredest a Pápai Katasztrófavédelmi Kirendeltség és Horváth Sándor tű. főhadnagyot a Pápai Hivatásos Tűzoltóság élére. Az alkalmon részt vett Németh Tamás tűzoltó ezredes, megyei katasztrófavédelmi igazgató, Miskolczi Tibor tűzoltó ezredes, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság igazgatóhelyettese, Kapuvári Viktória tűzoltó alezredes, gazdasági igazgatóhelyettes, valamint a fegyveres és rendvédelmi szervek megyei képviselői.
A kinevezéseket megelőzően Németh Tamás összefoglalta az egységes katasztrófavédelmi szervezet célkitűzéseit, feladatait. Az ezredes úgy fogalmazott, az átalakítás célja az egységes és hatékony szervezet kialakítása volt, mely a korábbinál gyorsabban, hatékonyabban tud reagálni az esetleges veszélyhelyzetekre. Németh Tamás tájékoztatott arról is, a megyei igazgatóság alatt három katasztrófavédelmi kirendeltséget alakítottak ki, melyek elsősorban irányító szerepet töltenek be, ezenkívül hatósági és szakhatósági feladatokat látnak el. E kirendeltségek alárendeltségében működnek a hivatásos tűzoltó-parancsnokságok Pétfürdőn, Balatonfűzfőn, Veszprémben, Badacsonytomajon, Ajkán és Pápán – tette hozzá az igazgató. Németh Tamás beszédében utalt arra is, az egységes rendszer magában foglalja az iparbiztonsági és a polgári védelmi feladatok ellátását, így a kirendeltségvezetők számára az új feladatok kihívást fognak jelenteni.
- Számos olyan feladat van, amit eddig közvetlenül nem végeztek, de meggyőződésem, hogy mindenki rendelkezik azzal a tudással, rátermettséggel, amellyel a feladatot végre tudja hajtani. Közös a feladat és közös a cél. Az új struktúrában működő szervezetet kell hatékonyan, a jogszabályi előírásoknak és belső szabályzatoknak megfelelően működtetni, hogy az egységes katasztrófavédelmi szervezet betöltse szerepét az emberek élet-és vagyonbiztonságának megóvásában – hangzott el a mai állománygyűlésen, majd Németh Tamás tűzoltó ezredes, megyei katasztrófavédelmi igazgató átadta a kinevezési parancsokat és előléptetéseket a katasztrófavédelmi kirendeltségek, a tűzoltó-parancsnokságok és egyéb hivatásos állomány részére.


Képek:

Németh Tamás tű. ezredes által 2012. április 1-i hatállyal kinevezett és előléptetésben részesültek (Pápa):

Csillag István tű. alezredes, kirendeltségvezető, Pápai Katasztrófavédelmi Kirendeltség 
Horváth Sándor tű. főhadnagy, parancsnok, Pápai Hivatásos Tűzoltóság 
Gyimóthy Lajos tű. őrnagy, tűzoltósági felügyelő, Pápai Katasztrófavédelmi Kirendeltség 
Kovács Ottó tű. főhadnagy, iparbiztonsági felügyelő, Pápai Katasztrófavédelmi Kirendeltség 
Takács Csaba tű. őrnagy, osztályvezető, Pápai Katasztrófavédelmi Kirendeltség / Katasztrófavédelmi Hatósági Osztály 
Jendrics Péter tű. hadnagy, főreferens, Pápai Katasztrófavédelmi Kirendeltség / Katasztrófavédelmi Hatósági Osztály

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!