A Tarczy DSK a megyei kosárlabda diákolimpia bajnoka


2012-03-29 16:29:32  | cikk: Haraszti Gábor  | 


A Tarczy DSK a megyei kosárlabda diákolimpia bajnoka főképe

A Veszprém megyei kosárlabda diákolimpia döntőjének a megyeszékhely adott otthont, melyen városunkat Cserneczky Attila tanítványai képviselték. Nagy reményekkel érkeztek meg a 5-6. osztályos kosarasok Veszprémbe, ahol a házigazdák mellett Ajkával és Várpalotával mérkőztek meg. A régóta együtt készülő, sokra hivatott gárda ellentmondást nem tűrően játszott, aminek megyei bajnoki cím lett az eredménye. A Laman Richárd, Gyenge Ádám, Beéry Barnabás, William Bergström-Nilsson, Cserneczky Zalán, Kovács Martin Tamás, Kövér Bálint, Lampérth Máté, Schandl Bálint, Bogdán Márk alkotta alakulat így már a hétvégi, országos elődöntőre készülhet.
- Amellett, hogy az aranyérmet elhoztuk, mind a három meccsünknél leléptették az ellenfelünket, hiszen a szabályok értelmében 40 pontos különbségnél lefújják a mérkőzést - mondta Cserneczky Attila, a csapat edzője. Ajka ellen 50-2, Veszprém ellen 50-10, Várpalota ellen pedig 50-9-es eredménynél ért véget a találkozó. Azt gondolom, hogy a fegyelmezett edzésmunka, a srácok pozitív hozzáállása a siker kulcsa, és úgy látom, a gyerek már megértek arra, hogy alázattal forduljanak a sport felé, és megtanultak szenvedni a sikerért. Körülbelül öt éve foglalkozom velük, folyamatosan versenyeztettem őket, eleinte természetesen nem volt túl sok sikerünk, de tavaly már eljutottunk oda, hogy az országos elődöntőn ezüstérmet szereztünk. A közelgő elődöntő esélyeiről nem tudok sokat mondani, sok függ attól, hogy kiket kapunk ellenfélül, de remélem mindenkin hasonló formát látok majd, mint a megyei finálén.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!