10 %-os kedvezmény a belépőjegy árából - A bon-rendszer bevezetése Pápán


2012-03-28 20:43:42  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


10 %-os kedvezmény a belépőjegy árából - A bon-rendszer bevezetése Pápán főképe
Keresletösztönző bon-rendszert kíván bevezetni Pápa Város Önkormányzata az önkormányzati többségi tulajdonban levő két gazdasági társaság, valamint a kezdeményezéshez csatlakozott partnerek között 2012. április 1-jétől. Ma délután az Esterházy-kastély Nádor-termében dr. Áldozó Tamás polgármester tartott sajtótájékoztatót az új rendszer bevezetéséről. A sajtótájékoztató előtt a Tarczy Lajos Általános Iskola diákjai barokk viseletben vonultak fel a főúri teremben, majd a barokk tánccsoport rövid ízelítőt adott az idei évben tanultakból.
Az alkalmi kedvezményeken túl, rendszerszerű kedvezményeket is szeretnének bevezetni a városban, amely a pápaiaknak és valamennyi turistának szól majd. 
- A bon-rendszer nem városi kártya, nem helyi pénz, hanem meghatározott, magas színvonalú pápai termékek iránti keresletet fokozó eszköz. Olyan rendszer, amelybe ha valaki belép, folyamatos ösztönzést kap arra, hogy ebből a körből nem lépjen ki. A megjelölt beváltóhelyeken (Esterházy-kastély, Várkertfürdő, Pápai Kóter Turistaszálló és a Kékfestő Múzeum) vásárolt belépőjegy, illetve adott szálláshely igénybevételekor (fő/éjszakánként) a látogató, illetve a vendég választhat egy, a három másik beváltóhely valamelyikében felhasználható, a belépőjegy árából 10 %-os kedvezményre jogosító bont. A bonok korlátlanul összevonhatóak, -így például egy beváltóhely 10 darab bonjával egy másik beváltóhelyen egy belépőjegy ára teljes egészében kifizethető,- de egyéb, az egyes beváltóhelyek által nyújtott kedvezményekkel nem vonható össze. A programhoz elfogadóhelyként csatlakozott a Hotel Villa Classica, az Esti Kornél Kávéház, a Gólyafészek Étterem és a Viktória Gyorsétterem is. Az elfogadóhelyként csatlakozott Esti Kornél Kávéház és a Hotel Villa Classica az általuk nyújtott szolgáltatások árából a náluk kedvezményre jogosító bon felmutatásakor biztosítják a vendégeik részére a 10 %-os engedményt - mondta dr. Áldozó Tamás.
Végül hozzátette, mind beváltóhelyként, mind elfogadóhelyként továbbra is szívesen fogadnak pápai vagy környékbeli kiemelkedő minőségű helyi termékeket vagy színvonalas szolgáltatásokat kínáló, a rendszerhez csatlakozni vágyó partnereket. 

A sajtótájékoztatót követően együttműködési megállapodást kötött az Esterházy-kastélyt üzemeltető Pápai Platán Nonprofit Kft. és a Tarczy Lajos Általános Iskola a kulturális értékek közvetítésében – ezen belül a barokk hagyományok ápolásában – való közös munkálkodásra, és a pápai Esterházy-kastély által nyújtott szolgáltatások, valamint Pápa turisztikai kínálatának színesítése. A megállapodást M. Varga Veronika ügyvezető igazgató és Venczel Csaba iskolaigazgató írták alá.
A szerződés szerint a Tarczy Lajos Általános Iskola a tanév rendje alapján vállalja, hogy az intézmény diákjai produkciókkal részt vesznek a kastély programjain, valamint kastélykoncerteken, fesztiválokon rendszeres szereplők lesznek, ezen kívül az enteriőr jelleghez illő iskolai rendezvényeket beviszik a kastélyba, segítik az Esterházy-kastély Baráti Kör megalakulását az intézmény diákjaival, és együttműködnek a kastélyt népszerűsítő programokon is.
A Pápai Platán Nonprofit Kft. az együttműködésben azt vállalta, hogy biztosítja a rendezvényeken való közreműködést, kedvezményes belépést biztosít a Baráti Kör tagjai részére, az iskola rendelkezésére bocsátja a barokk ruhákat és kellékeket és lehetőséget ad arra, hogy az intézmény egyes rendezvényeit a kastélyban térítésmentesen megtarthassa.
Az Esterházy-kastély nyitóünnepsége március 31-én, szombaton 10 órakor lesz, melyre szeretettel várnak minden érdeklődőt.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!