Alsós matekverseny a Tarczyban


2012-03-28 15:33:50  | cikk: mo  | 


Alsós matekverseny a Tarczyban főképe
Városi matematika versenyre várta az alsó tagozatos diákokat a Tarczy Lajos Általános Iskola ma délután. A megmérettetés népszerű volt a gyerekek körében, a 2-3-4. osztályosok számára meghirdetett versenyen összesen 32 diák mérte össze számtantudását. A 12. éve megrendezett matekversenyen nemcsak a pápai, hanem a Pápa környéki általános iskolák is képviseltették magukat – tudtuk meg a verseny szervezőjétől, Hortobágyiné Bors Judittól.
A második osztályosok feladatlapot kaptak, míg a harmadik és negyedik osztályos gyerekek négyzetrácsos lapon dolgozták ki a megadott példákat. A megmérettetés szervezője érdeklődésünkre elmondta azt is, minden kategóriában logikai feladatokat, azaz logikus gondolkodást igénylő, jórészt szöveges példákat kellett megoldaniuk a gyerekeknek.
Az elkészült munkákat a városi általános iskolák és a Tarczy Lajos Általános Iskola pedagógusai javították. A versenyen eredményesen szereplő fiatalok könyvjutalomban részesültek.
(Fotók hamarosan)

Képek:

Eredmények (első helyezettek):

2. osztályosok: Nagy Sarolta (Erkel)
3. osztályosok: Cserkuti Sándor (Munkácsy)
4. osztályosok: Pénzes Boldizsár (Vaszar)

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!