Részletek az 1001 éjszaka meséiből


2012-03-26 19:33:38  | cikk: Babos Petra  | 


Részletek az 1001 éjszaka meséiből főképe
A Filharmónia Budapest és Felső-Dunántúl Kht. veszprémi és Veszprém megyei ifjúsági hangversenybérletének 2011/2012-es évadban megrendezett harmadik, vagyis utolsó előadásához érkezett. Ma 11 órakor a Türr István Gimnázium tanulói, 13 órakor a Pápai Gazdasági Szakképző Iskola diákjai tekintették meg az előadást a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ színháztermében, pénteken 10 órától a pápai általános iskolások, 12 órától pedig a Petőfi Sándor Gimnázium tanulói láthatják a Savaria Szimfonikus Zenekar színvonalas műsorát. A majdnem egy órás koncert egy rövid hangszerbemutatóval kezdődött. A közel 45 fős zenekar már nem először járt Pápán. Ezúttal egy kedves darabot hoztak el városunkba, Rimszkij-Korszakov: Seherezáde című zenekari szvitjét, amelynek előadása közben az 1001 éjszaka meséiből hangzott el néhány történet Lenner Karolina színésznő tolmácsolásában.
- Rendkívül szeretünk Pápára járni, hiszen itt egy igazi színházkedvelő közönség vár minket minden alkalommal. Ez a műsorunk elsősorban a kisebb gyermekeknek szól, de a felnőtt közönség is nyitott a mesére. Én Seherezádé meséket olvasok, mialatt a zenekar játszik, s közben diaképek vetítésével próbáljuk a közönséget az arab világba repíteni - mondta el hírportálunk kérdésére Lenner Karolina színésznő.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!