A vasúti járatritkítások ellen tiltakozik a Jobbik


2012-03-26 19:14:08  | cikk: mo  | 


A vasúti járatritkítások ellen tiltakozik a Jobbik főképe
A Győr-Veszprém és a 2010-ben újraindított Pápa-Csorna vasútvonalakat érintő járatritkítások ellen tiltakozik a Jobbik – derült ki Orbán Imre mai sajtótájékoztatóján. A Jobbik Magyarországért Mozgalom Pápai Alapszervezetének elnöke elmondta, az április 15-ével életbe lépő új menetrend tervezete szerint a kormány a turisztikailag kiemelt fontosságú Győr-Veszprém vasútvonalon a 22 közlekedő járatból 11-et, a Pápa-Csorna vonalon pedig a 22-ből 5-öt közlekedtetne és itt egy új járatot indítana. A Jobbik szerint a vonatszámok csökkentése a bezárás szélére sodorja az érintett szárnyvonalakat.
- Nem tudatlanságból említem a bezárást, hanem tapasztalatból. Azokon a vonalakon, ahol nevetségesen lecsökkentik a közlekedő vonatok számát, ott le fognak szokni az emberek a vonatról, vagy rá sem szoknak. Nyilvánvaló, hogy amikor decemberben új menetrendet alakítanak ki, ezeket a szárnyvonalakat be fogják zárni – fogalmazott a jobbikos politikus.
Orbán Imre hozzátette, a járatritkítások hátrányos helyzetbe hozzák a vidéki kistelepüléseken élőket, elveszi tőlük a kulturális és sport programokra való eljutás lehetőségét és korlátozza az egészségügyi intézményekbe történő eljutás lehetőségét. A Jobbik tiltakozik a térséget és a megyét érintő vonatszám csökkentések ellen, és követeli a térség országgyűlési képviselőitől, hogy tegyenek meg mindent annak érdekében, hogy a kormányzat ne csökkentse a közlekedő vonatok számát. Orbán Imre megjegyezte azt is, mozgalmuk internetes aláírásgyűjtésbe kezdett a Pápa-Csorna vasúti szárnyvonal megmentése kapcsán.

Völlner Pál infrastruktúráért felelős államtitkár egy korábbi interjúban leszögezte: az átalakított közösségi menetrend célszerűbb lesz, mint az eddigi. Ezzel évente 12 milliárd forintot takaríthatnak meg úgy, hogy nem kell vasútvonalakat bezárni.  A tervezett kapacitáscsökkenés futásteljesítményre vetítve 8 százalék körül alakul. Az államtitkár hozzátette azt is, a szakszervezetekkel és az önkormányzatokkal történő egyeztetés után, a jövő hónap közepétől érvényes új menetrend adatai április elején már nyilvánosak lesznek.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!