Az ország legjobb 12 torna csapatában a PGSZKI


2012-03-26 13:35:57  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Az ország legjobb 12 torna csapatában a PGSZKI főképe
Sikeresen szerepeltek fiú és leány tornászaink az Országos Torna Diákolimpia budapesti elődöntőjén. Városunkat az Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola valamint a Pápai Gazdasági Szakképző Iskola csapata képviselte. A kétnapos versenyen 33 csapat indult, a PGSZKI és az Erkel tanulóinak teljesítményére sem lehet panaszunk, a megmérettetésen az összetett ötödik helyet szerezték meg Konczné Recska Henriette tanítványai, így részt vesznek a Makón megrendezésre kerülő országos döntőn.
- Csapatunkat a két hatos csoport után az utolsó körbe sorsolták, de időben elindultunk, hogy a többi csapatot is megnézhessük – mondta Konczné Recska Henriette, az intézmény testnevelője. Az érdekessége a sportágnak, hogy ahány csapat volt, szinte annyiféle gyakorlatot láthattunk. Mivel a torna pontozása, értékelése nagyon szubjektív, ezért kellőképpen izgultunk, hogy vajon az egyszerűbb, szaknyelvhez jobban igazodó, vagy a plusz elemekkel tűzdelt gyakorlatokat fogják a bírók jobban értékelni. Szerencsére a precíz szaknyelvre épülő bemutatás volt a nyerő. A csapatunk ugráson a 10., korláton a 6., talajon az 5. helyezést érte el. Végül a rettegett gerendán a 2. helyezésért járó oklevelet is hazahozhattuk. A bírók külön megdicsértek minket a szép gerendagyakorlatokért. A lányok nagyon fegyelmezetten, nagyobb hibáktól mentesen dolgoztak, megérdemelte a csapat az 5. helyezést. Egyéniben a 94 induló közül Lengyel Zsófia 8., Szakács Eszter 16., Borsos Alinka 24., Tóth Katalin 34., Farkas Bíborka 40. és Németh Hajnalka 46. lett.
Az erkeles tornászok is kitettek magukért hiszen az I. – II. korcsoportos fiúknál a harmadik, a III. – IV. korcsoportosoknál második helyezést szereztek, így ők is készülhetnek az országos fináléra.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!