Szűcs bravúrjai is kellettek a pápai egy ponthoz Debrecenben


2012-03-24 16:55:16  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: nso.hu  | 


Szűcs bravúrjai is kellettek a pápai egy ponthoz Debrecenben főképe
A bajnoki éllovas Debrecen otthonában igyekezett tavaszi mérlegén javítani a jelenleg a kiesés elől menekülő Lombard Pápa. Bene Ferenc csapata nehéz 90 perc elé nézett, hiszen a Lokit sem a bajnokságban, sem a Magyar Kupában és a Ligakupában sem sikerült az idei kiírásban senkinek sem legyőznie. Bene Ferenc a mérkőzés előtt úgy fogalmazott, az esélyek nem mellettük szólnak, de a játékosok felkészültek, és nem az áldozati bárány szerepét szeretnék betölteni. A mieinknél kimaradt a keretből Szilágyi és Csermelyi is, Quintero és Rodenbücher is csak a kispadon kapott helyet, a pápaiakat a Szűcs L. - Nagy S., Balogh B., Tóth G., Présinger - Lovrencsics, Benko, Arsics, Gyömbér, Németh M., - Inutile összetételben küldte a gyepre Bene mester, Kondás Elemér a Novakovics - Nagy Z., Simac, Mészáros N., Korhut - Szakály P., Varga J., Bouadla, Yannick – Coulibaly, Kulcsár T. kezdő 11-et favorizálta. A mérkőzés előtt egyperces gyászszünettel emlékeztek a nemrég elhunyt Tóth Lajos debreceni sportvezetőre.
Már a hatodik percben megszerezte a vezetést a Debrecen, egy baloldali beadást Szakály kanalazott vissza az alapvonal mellől, az érkező Kulcsár pedig védhetetlenül fejelt Szűcs kapujába 1-0. Egy perccel később megint a pápai kapu forgott veszélyben, ismét balról jött be a labda, szorongatott helyzetből Kulcsár bólintotta kapura a labdát, de Szűcs bravúrral szögletre mentett. Ezt követően komoly gólhelyzet nem alakult ki a találkozón, a kilátogató közel 5000 nézőnek a 30.percig kellett várnia a következő emlékezetes pillanatra, ekkor Inutile szabadrúgása kerülte el centikkel Novakovics kapuját, igaz a kapus rajta volt a lövésen. Sok helyzetet nem jegyezhettünk fel az első félidőben, pápait még annál is kevesebbet, aztán a hajrát megnyomta a Lombard, a 39. percben Novakovics számított el csúnyán egy labdát, így Benko előtt adódott egyenlítési lehetőség, ám a játékos nem tudott a hálóba találni. Három perccel később még ennél is nagyobb helyzet maradt ki, Lovrencsicstől megint Benko kapott remek labdát, ám neki még a 100 százalékos ziccer sem volt elég, 10 méterről mellélőtt a szlovén, ez volt az első félidő utolsó említésre méltó eseménye. Fordulás után előbb Mészáros életerős lövése kerülte el nem sokkal a kaput, majd jött Coulibaly, aki egy pontos indítást követően a vendég kapu előtt előbb elfektette Tóth Gábort, majd ballal a hálóba gurított 2-0. Az 52. percben Nikolic lőtt 15 méterről, Szűcs kiütötte a debreceni próbálkozást, két perccel később szinte ugyanonnan Yannick is tesztelte a kiváló portást, ám ő sem tudott kifogni rajta. Az 57. percben szépített a Lombard, egy szöglet után Inutile tekerte középre a labdát, melyet az előre merészkedő Tóth Gábor szépen csúsztatott a hazaiak hálójába 2-1. Tíz minutummal később újabb gólt szerzett a Lombard Pápa, Inutile bal oldali szögletét Benko fejelte a kapuba 2-2. A 74. percben a csereként beállt Rodenbücher rántotta le Coulibalyt, Becséri játékvezető a büntetőpontra mutatott. A labda mögé Bódi Ádám állt, lövését Szűcs hatalmas bravúrral védte. A 77. percben Bouadla adott középre, beadását Coulibaly belsőzte a kapuba, ám a támadó a beadás pillanatában lesen helyezkedett, így maradt a 2-2. A hátralévő időben jól tartotta a labdát a Lombard, így Bene Ferenc csapata teljesítette a minimális elvárást, vagyis egy ponttal utazik haza Pápára.

Kondás Elemér
: Az első félidőben a gól után sok hibával, pontatlanul játszottunk, majd két pontrúgásból két gólt kaptunk, voltak lehetőségeink amik kimaradtak, nem is beszélve a büntetőről. Egy harcos ellenféllel találkoztunk, 2-0 után meg kellett volna nyerni a mérkőzést.

Bene Ferenc: Örülök, hogy a játékosok kétgólos hátrányban is hittek az egyenlítésben, le a kalappal a csapat előtt, a tartalékokkal pluszban 11 hős volt a pályán. Az első félidőben két nagy helyzetünk maradt ki, a szünetben azt mondtam, hogy nem vagyunk akkora hátrányban, amiből ne lehetne visszajönni, így is lett, mentálisan erősek voltak a játékosok és a Debrecen otthonában mertek futballozni.

DVSC-TEVA - Lombard Pápa 2-2 (1-0) Gsz.: Kulcsár, Coulibaly ill. Tóth G., Benko

DVSC-TEVA: Novakovics - Nagy Z., Simac, Mészáros N., Korhut - Szakály P. (’69 Bódi), Varga J., Bouadla, Yannick (’85 Meye) – Coulibaly, Kulcsár T. (’24 Nikolic)

Lombard Pápa: Szűcs L. - Nagy S., Balogh B., Tóth G., Présinger - Lovrencsics, Benko (’87 Quintero), Arsics (’79 Dóczi), Gyömbér, Németh M., - Inutile (’70 Rodenbücher)

A Lombard Pápa március 27-én kedden 18 órától a Videotonnal találkozik a Perutz Stadionban a Ligakupa elődöntőjének első mérkőzésén – a belépés ingyenes – majd március 31-én 17 órától az OTP Bank Ligában a Pécset fogadja.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!