Újabb rovástáblát állított a Jobbik


2012-03-22 20:30:31  | cikk: mo  | 


Újabb rovástáblát állított a Jobbik főképe
Újabb székely-magyar rovástáblát állított a Jobbik Magyarországért Mozgalom Pápai Alapszervezete, a Pápaiak a Nemzetért Egyesület és a Hit Pajzsa Nemzeti Egylet ma délután. A helynév-táblát Erőss Bulcsú jobbikos önkormányzati képviselő és Szegedi Csanád, a Jobbik EP-képviselője leplezték le a Külső-Győri úton.
Szegedi Csanád az alkalmon arról beszélt, hogy a székely-magyar rovásírás olyan kultúrkincse a magyarságnak, amelynek megtartása nagy mértékben hozzájárulhat ahhoz, hogy a magyar nemzet a mai globalizált világban és az Európai Unióban is megőrizhesse identitását. Az európai parlamenti képviselő megemlítette, az első rovástáblát még 1990-ben állították Székelykeresztúron, ma pedig már Magyarország-szerte közel 400 rovástábla hirdeti a magyarság megmaradását. Szegedi Csanád elmondta, a Jobbik felkarolta a rovástábla-missziót, mely 2010-ben indult azzal a céllal, hogy az emberiség egyetemes kulturális örökségének részét képező magyar nemzeti írást népszerűsítse és mindennapi használatát elősegítse. A képviselő bízik abban, hogy nemzeti kultúrkincsünk méltó helyére kerül, és az idő előrehaladtával egyre több fiatal megismeri a magyar rovásírást.
- Amikor az Európai Unió részéről ilyen komoly támadások érik hazánkat, igenis fontos az, hogy két lábbal álljunk a földön, kihúzzuk magunkat és azt mondjuk, büszkék vagyunk a múltunkra, büszkék vagyunk a jelenünkre. Azt szeretnénk, hogy a 21. század nyertese legyen a magyarság, ehhez pedig hozzá tartoznak azok a világméretűnek számító ősi kultúrkincsek, mint az anyanyelvünk, vagy a székely-magyar rovásírás – tette hozzá a Szegedi Csanád.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!