Filmrajongók figyelem! Mozipótló járatokat indít a JMSZK


2012-03-22 12:17:59  | cikk: mo  | 


Filmrajongók figyelem! Mozipótló járatokat indít a JMSZK főképe
Nem maradnak mozi nélkül a pápaiak. A Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ – figyelembe véve a város mozgóképes hagyományait – ún. „mozipótló járatokat” indít áprilistól a színházteremben. Kocsis Gyula mozgóképtanár ugyanis úgy fogalmazott, Pápán erős gyökerei vannak a mozizásnak. 
- Élénken emlékszem a '60-70-es évek két filmszínházára, a Korzóra és a Jókai Mozira. Nem beszélve a legendás tanáregyéniségről, Szabó István „Csicsa” tanár úrról, aki elindította városunkban a filmklub-mozgalmat és tőle hallhattunk először igazán élményszerűen filmesztétikáról, filmről – idézte fel a mozi tradícióit a mozgóképtanár, majd hozzátette: később csak egyre bővült a kínálat, megkezdődtek a rendszeres vetítések, elindult az Art Mozi, mozgóképszakköröket szerveztek és a vidéki helyszínek közül Pápa elsőként fogadta a Magyar Filmszemle eseményeit. 
E hagyományok ismeretében Pápán nem szakadhat meg ez a folyamat, ezért a JMSZK – ebben az átmeneti időszakban, amíg a Mozi nem üzemel – rendszeres vetítéseket szervez a filmbarátok számára. A színházterem telítettsége miatt keddenként lesznek a filmvetítések, és lesz családi mozi délután is, méghozzá kéthetente vasárnap. Kocsis Gyula elmondta azt is, igyekeznek a friss, azaz 2011/2012-es filmeket bemutatni a közönségnek, és mindezt a korábban megszokott árakon. Így látható lesz a pápai vásznon – többek között – a Mission: Impossible - Fantom Protokoll, Tom Cruise főszereplésével vagy a családi moziban a Táncoló talpak második epizódja.  
A művelődésszervező hozzátette, a film alapvetően közösségi élmény. Az olasz mestert, Fellinit idézve elmondhatjuk: „A film nagy...”, vagyis igazán csak a mozivásznon kel életre, csak úgy nyújt igazi filmélményt és ez pótolhatatlan – hangsúlyozta Kocsis Gyula. 
A vetítések április 3-án, kedden indulnak, este 19 órától.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!