Országos bajnokságon szerepeltek szkandereseink


2009-12-09 11:07:11  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Országos bajnokságon szerepeltek szkandereseink főképe
November 28-án a Magyar Szkander Szövetség szervezésében Fülöpszálláson rendezték meg második alkalommal a Varga Pál Emlékversenyt. A küzdelmek korcsoportonként jobb és bal kézzel zajlottak 65, 75, 85, 95 és +95 kg-ban. Városunkat a Titán SE képviselte, akik többéves(!) kihagyás után is remekül szerepeltek. Az egyesület vezetője, Nagy Szabolcs elmondása szerint is várakozáson felül sikerült a megmérettetés.

- Gyakorlatilag a nulláról indulva, csigás és súlyzós gyakorlatok nélkül, majd’ 3 év versenyzés és 2 év konditermi edzés nélkül, 5 heti otthoni szkanderezéssel készültünk erre az ob re. A kihagyás nem látszott meg az elért eredményeken, ugyanis az egyesület színeiben versenyző Nagy Miklós +95 kg-ban bal kézzel első helyet szerzett. Ugyanebben a kategóriában jobb kézzel Miklós a dobogó második fokára állhatott fel, őt csak a világbajnok, Szász György tudta megelőzni. Jómagam egy hatodik és egy nyolcadik hellyel tértem haza. Nagy Miklós elmondása szerint, körülbelül 30 százalékos állapotban érkezett meg a versenyre.

- Az idei Európa bajnokot és a Judgement day verseny második helyezettjét is le kellett győznöm ehhez a helyezéshez. Egy meccstől eltekintve az összes derbit nagy fölénnyel, gyorsan nyertem, ezt versenyrutin és edzés híján fizikális fölényemnek és gyorsaságomnak köszönhetem. A szponzorok mellett szeretném megköszönni edzőtársaim támogatását, akik ha kellett jobb és balkézzel is segítettek, remélem a tréningek alkalmával én is nagyban hozzá tudtam járulni sikeres felkészülésükhöz.

Az eddig elért eredmények mellett büszkék vagyunk arra is, hogy egyesületünket a Magyar Szkander Szövetség az eddigi elért eredményeiért kitüntette – veszi át a szót Nagy Szabolcs. Idén még szeretnénk a szlovákiai Sencbe is eljutni, ami - az elmúlt évek tapasztalatait figyelembe véve - rangos, nemzetközi versenynek ígérkezik. Sajnos egyesületünk szűkös anyagi háttérrel rendelkezik, ezért örömmel vennénk magánszemélyek, vállalatok, vállalkozók segítségét.

A Titán SE a sportág népszerűsítése érdekében továbbra is szervez amatőr szkanderversenyeket és várják azok jelentkezését, akik a sportággal közelebbről is szívesen megismerkednének. További információ a 06-70/541-61-93-as telefonszámon kérhető.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!