A magyar nyelv szeretetére buzdítja a fiatalokat a helyesírási verseny


2012-03-20 17:52:46  | cikk: mo  | 


A magyar nyelv szeretetére buzdítja a fiatalokat a helyesírási verseny főképe
21. alkalommal szervezte meg a városi-területi Gerencsér Attila helyesírási versenyt a Tarczy Lajos Általános Iskola ma délután. Az 5-6. osztályosok számára kiírt megmérettetés néhány héttel korábban az Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskolában zajlott, a 7-8. évfolyamosok versenyének pedig minden évben a Tarczy iskola ad otthont. A diákokat Venczel Csaba köszöntötte. Az igazgató a magyar nyelv ékkövének nevezte a helyesírást és buzdította a fiatalokat annak minél mélyebb elsajátítására, hiszen mindennapjainkban egyre nagyobb szükség van az értékek felismerésére, megőrzésére – tette hozzá.
Lombosi Anikó, a magyar munkaközösség vezetője érdeklődésünkre elmondta, fontos, hogy a magyar nyelv és a helyesírás szeretetére ösztönözzük a diákokat, hiszen ahogy kilépnek az iskolakapun, egy egész más írásbeliséggel találkoznak. Az sms-ekben, a közösségi oldalakon minden leegyszerűsítve, rövidítve jelenik meg – fogalmazott a pedagógus.
A feladatlapokat a magyar helyesírási szabályzatnak megfelelően állították össze a pedagógusok. A feladatok között szerepelt például a „j” és a „ly” helyes használata, a földrajzi nevek írása, vagy a toldalékolás. A versenyen természetesen tollbamondást is kaptak a diákok, mely szintén a legjelentősebb hibalehetőségeket vizsgálta.
A feladatlapokat szakmai zsűri javította. A zsűriben helyet foglalt Bognár József nyugalmazott igazgató, Horváth Lászlóné nyugalmazott pedagógus, Mógor Andrienn, Kovács Tiborné, Némethné Szabó Ottília és Kövy Rózsa. A zsűri elnöke Stankovics Marianna, a Pápai Gazdasági Szakképző Iskola pedagógusa volt.

Képek:


7. osztályosok:1. Tóth Levente (Erkel, felk. tan.:Németh Zoltánné)
2. Mészáros Brigitta (Szent István R. K. Á. I., felk. tan. :Némethné Sz.Ottília)
3. Schveighoffer Péter ( Tarczy Lajos Ált. I., felk. tan. : Lombosi Anikó)

8. osztályosok:1.Kollarics Réka ( Weöres, felk. tan.: Gőgös Zoltánné)
2. Kőhalmi Márton (Erkel, felk. tan.:Kovács Tiborné)
3. Molnár Melitta ( Szent I. R. K.Á. I., felk. tan.:Schrei Balázs)

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!