Elektronikai hulladékbegyűjtés – közelebb a lakossághoz


2012-03-17 09:12:21  | cikk: HuHa  | 


Hétfőn és szerdán (március 19. és 21.) díjmentesen megszabadulhatnak a város lakói a háztartásukban felgyülemlett feleslegessé, használhatatlanná vált elektronikai berendezéseiktől. Az ilyen típusú hulladékgyűjtés évek óta hagyomány a városban, az idén a Közszolg Kft. feladata volt a begyűjtés megszervezése. A jogszabályi változásoknak eleget téve az előzőektől eltérő módon zajlik majd a hulladékgyűjtés, ennek részleteiről kérdeztük Mészáros Csabát, a cég ügyvezetőjét.
-Az elektronikai hulladékgyűjtést a hosszú hétvége után, hétfőre és szerdára szerveztük meg, remélve, hogy a négy napos hétvégén az embereknek lesz idejük átnézni otthonukat és kiválogatni a feleslegessé vált holmikat. Idén nem egy kijelölt helyen gyűjtjük be a hulladékokat, hanem egyfajta mozgó formában, vagyis az elektronikai berendezéseket közvetlenül a szállító autókra rakjuk, az autók pedig a város különböző pontjain állomásoznak majd, egy-egy fél nap erejéig. Ezeken a helyeken, a megadott időpontokban lehet leadni a feleslegessé vált holmikat.
Az új fajta begyűjtés közelebb viszi a szolgáltatást a városban élőkhöz, hiszen a város sűrűbben lakott területein várják majd a gépkocsik a lakókat, így sokaknak kevesebbet kell cipelniük a leadásra szánt holmit.
-Kifejezetten lakossági hulladékot várunk, használhatatlanná vált elektromos berendezéseket, szórakoztatóelektronikai készülékeket, számítástechnikai eszközöket. Olyanokat, amelyek még egyben vannak, tehát a szétszerelt, megbontott berendezéseket nem lehet leadni.
A Közszolg Kft. szervezője, koordinálója, közvetítője a szolgáltatásnak, az elektronikai hulladékgyűjtést egy speciálisan erre a tevékenységre engedéllyel rendelkező cég végzi. Az autókra került elektronikai hulladékokat a cég elszállítja és újrahasznosítja, vagyis a leadott berendezésekből hagyományos módú szemétlerakókba semmi nem kerül.

A begyűjtés helyszíneiről és időpontjairól hírportálunk főoldaláról és a Közszolg Kft. honlapjáról tájékozódhatnak.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!