Gondűző borocska mellett


2012-03-15 20:16:10  | cikk: Tóth Tamara  | fotó: Tóth Tamara  | 


Gondűző borocska mellett főképe
Nem kimondottan az 1848/49-es forradalom és szabadságharcra emlékeztetett a Szó és Kép Színpad ma esti színpadi játéka, holott Petőfi Sándor neve szorosan összefügg március 15-ével.
- Az est miértje egy vonzalom Petőfi Sándor és költészete iránt. Aktualitása pedig abban rejlik, hogy március 15-én szerettük volna egy kicsit megvilágítani a költő szenvedélyét, a szabadság és a szerelem iránti vágyát, hiszen verseiben mindkettő megtalálható és gyakran sugárzik is belőlük.
Csukrádi Sándor az idős Petőfi képében emlékezett vissza a fiatal költő, a pápai kollégista szellemére prózák és 23 vers elszavalásával.
„Gondűző borocska mellett Vígan illan életem; Gondűző borocska mellett, Sors, hatalmad nevetem” - írta Petőfi Sándor 1842. áprilisában a Hódoska vendéglőben. Nemzetünk egyik legismertebb és legkiemelkedőbb költője rövid élete, 26 éve alatt több mint ezer verset írt, ám először Pápán írta le a nevét úgy, hogy Petőfi Sándor. Erre mondta azt a rendező, Csukárdi Sándor, hogy tulajdonképpen Petőfi Pápán született. Csukárdi Sándor mellett az est során közreműködött Rózsás Hajnalka, Vida Anna és Hujber András, valamint a költő által is nagyra becsült somlói nedű, melyet a Bogdán Pincészet biztosított a közönségnek.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!