Rendkívül sikeres a Barokk roadshow


2012-03-15 07:18:03  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Rendkívül sikeres a Barokk roadshow főképe
A pápai Esterházy-kastély népszerűsítésére február végén egy újfajta programot indítottak útjára, a Barokk roadshow-t, mellyel Veszprém megye általános iskoláiba látogatnak el.
A roadshow alkalmával az Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola zászlóforgató és barokk tánccsoportja mutatkozik be látványos produkciójával. A koreográfiát Müller Zoltán és Müller Anita táncpedagógusok tanították be, megjelenítve a barokk főúri életet.
Mészárosné Varga Veronika ügyvezető igazgató hírportálunk kérdésére elmondta, a február végén indult roadshow-val Zirc, Bakonybél, Olaszfalu és Várpalota általános iskoláiban már közel 750 diák kapott ízelítőt a pápai Esterházy-kastély programjaiból. Terveik között szerepel, hogy Celldömölkre, Ajkára, Tapolcára és Veszprémbe is elviszik kastélyunk hírnevét.
A vendéglátó intézmények tanulóinak lehetőségük nyílik barokk ruhába beöltözni, valamint egy barokk táncházban elsajátítani az alaplépéseket Müller Zoltán táncpedagógus segítségével. Az érdeklődő tanárok fényképes prezentációt hallgathatnak meg városunk nevezetességeiről.
A program végén a Pegazus Színház két játékmestere kalauzolja a gyerekeket a barokk kort megidéző világba játékos foglalkozásukkal.
Az Esterházy-kastély március 31-én nyitja meg újra kapuit a látogatók előtt.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!