Zajlanak az előkészületek a városi ünnepségre


2012-03-14 13:59:55  | cikk: mo  | 


Zajlanak az előkészületek a városi ünnepségre főképe
Nagy gonddal zajlanak a holnapi városi emlékünnepség előkészületei a Március 15. téren. A színpad már áll, a szereplők, közreműködők lázasan próbálják a koreográfiát, a technikusok ellenőrzik a részleteket.
Az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 164. évfordulója alkalmából szervezett városi megemlékezés holnap délelőtt háromnegyed 9-kor a katonai díszalegység és a Pápai Huszáregyesület lovas hagyományőrzőinek bevonulásával, a Pápai Fúvósok Egyesülete toborzójával kezdődik. A Himnusz hangjai után Unger Tamás alpolgármester emlékezik a 1848-49-es eseményekre, majd Él a nemzet! címmel zenés irodalmi összeállítás várja az érdeklődőket a március 15-i városi rendezvény keretében. A prózát, vásári komédiát, táncos produkciókat tartalmazó műsort idén a Teleszterion Színházi Műhely művészeti vezetője, Komáromi Sándor állította össze. A négy generáció közreműködésével zajló ünnepi műsorban fellép a JMSZK Vadvirág Néptáncegyüttese, a Pápai Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakközépiskolája néptánc tanszakos hallgatói, a Tánc-Lánc Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Rügyecskék csoportja, felnőtt vegyeskarok férfi énekesei, Kincses László, Müller Sára, Müller Kata, a Ramazuri Társulat valamint a Teleszterion Színházi Műhely tagjai. A talpalávalót a salgótarjáni Dűvő népzenekar húzza. 
A zenés irodalmi összeállítás után a rendezvény a Pápa Város Önkormányzata által alapított kitüntetések átadásával folytatódik, majd a díszsortűz és a koszorúzás után a program a Szózat hangjaival zárul.

A városi emlékünnepség miatt reggel 9 órától a Március 15. teret lezárják a gépjárműforgalom elől. A rendezvény ideje alatt a térre nem lehet behajtani.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!