Ápolóira támadt a megvadult gondozott


2012-03-14 09:08:53  | cikk: Császárné Elek Veron  | 


Rendhagyó reggelinek voltak tanúi 2012. március 11-én egy Pápa környéki település szociális intézményének lakói és az őket gondozó ápolónők.
Étkezés közben az egyik gondozott – minden előzmény nélkül – csípőtájékon rúgta a reggelit készítő ápolónőt. Kolléganője azonnal a segítségére sietett, de ezzel csak azt érte el, hogy a felbőszült fiatalember őt is több alkalommal mellkason és vállon ütötte. A lakók sem lehettek nyugodtak, mert őket egy székkel fenyegette. Az agresszív férfi az eset után távozott az ebédlőből és elrejtőzött az intézmény területén. A könnyebb sérüléseket elszenvedő ápolók a Pápai Rendőrkapitányság ügyeletétől kértek segítséget. A kiérkező rendőrök az épülethez tartozó kertben bukkantak rá a fogyatékos személyre, akit elfogtak, és az orvosi ügyeletre szállítottak.
A vizsgálatot végző orvos pszichiátriai intézetbe utalta a felelősséget kizáró gondnokság alatt álló elkövetőt, aki ellen közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt indult meg a büntető eljárás. Beszámítási képességét igazságügyi orvos szakértő fogja vizsgálni a nyomozás során.

Képek:

nincsenek képek