Petőfi és a forradalom - vetélkedő a Munkácsyban


2012-03-13 17:07:15  | cikk: mo  | 


Petőfi és a forradalom - vetélkedő a Munkácsyban főképe
Egész héten ünnepi lázban égnek a diákok a Munkácsy Mihály Általános Iskolában. Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc eseményeit és kiemelkedő irodalmi alakját, Petőfi Sándort ma délután történelmi vetélkedő keretében is felelevenítették a tanulók. A Petőfi és a forradalom címmel megrendezett verseny elősegíti a korszakban lezajlott folyamatok megértését. 
- Bármennyire is részletes a pedagógus által felvázolt korrajz és ismertetés a szabadságharcról, a diákok tudásában mindig lehetnek hiányosságok. Éppen ezért van szükség az ilyen típusú vetélkedőkre, mint a mai is, hiszen hozzájárulnak az ismeretek elmélyítéséhez – fogalmazta meg a verseny céljait Varga Erika. 
A magyar munkaközösség vezetője elmondta azt is, a vetélkedőn 5-6. és 7-8. osztályos diákok vettek részt. A 12 négyfős csapat munkáját e két kategóriában külön-külön értékelték a pedagógusok. A változatos feladatokat tartalmazó versenyen a tanulók a Petőfivel és a '48-as szabadságharc eseményeivel kapcsolatos ismereteikről adhattak számot. Játékos és kreatív feladatokon keresztül elevenítették fel – többek között – Petőfi Sándor életének állomásait, a 12 pont tartalmát, a tavaszi hadjárat eseményeit és a forradalom szereplőit. A történelmi tananyag ismeretanyagára épülő vetélkedőn egy előzetes feladatot is kellett teljesíteni a résztvevőknek. A tanulóknak fel kellett keresniük a pápai Petőfi-emlékhelyeket, lefotózni azokat és a mai versenyen bemutatni az elkészült felvételeket. 
Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 164. évfordulója kapcsán szervezett iskolai ünnepséget holnap tartják az intézményben, melynek műsorát ezúttal az alsó tagozatos diákok állították össze.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!